Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Verslagje Dibevo Vakbeurs, mijn bezoek hieraan 
zondag, 17 oktober, 2021, 7:25 pm - Andere zaken
door Martin Braak
Afgelopen maandag 11 oktober ben ik met mijn broer Peter mee geweest naar de vakbeurs van Dibevo. Een beurs waar alle soorten bedrijven die met de dierenbranche te maken hebben een stand hebben. En hun producten inclusief nieuwe producten aanbieden en presenteren. Ik dacht daar ook veel nieuwe producten met betrekking tot hamsters te zien. Maar eenmaal aangekomen na een dikke reis van meer dan 2 uur, zag ik het al. Het was heel erg gericht op katten en honden.

Dat komt natuurlijk dat de dierenwinkels voornamelijk geld met deze twee soorten dieren moeten verdienen. Eigenlijk een zwakte want ik vermoed dat ze ook meer geld kunnen verdienen met hamsters en verkoop van benodigdheden voor een goed ingerichte kooi. Gelukkig vond ik wel wat standjes waar wat hamsterspullen gepresenteerd werden.

Een stand vond ik hele leuke houten molentjes en huisjes. Maar toen ik schuin naar boven keek zag ik op de hoogste tree 5 hamsterkooien. En deze kooien waren 1. klein, 2. in hoogte met trapjes en 3. raar. Zij begrijpen niet dat hamsters niet zo goed kunnen zien en trapjes helemaal niet handig voor hun is. Je moet de dwerghamsters geen verhogingen aanbieden, je moet ze een grote kooi aanbieden.

Gelukkig heeft Ferplast dat begrepen. Op de stand van nieuwe producten en waar je mocht stemmen welk product het beste was, was een nieuwe konijnenkooi van Ferplast. Het was een bouwdoos. De doos die je koopt is vrij klein en gemakkelijk mee te nemen. En de kooi kan je zelf in elkaar bouwen door middel van in elkaar schuiven van stukken. En je kunt zelf ook de vorm van de kooi bepalen. En als je later denkt ik wil iets groter, koop een kooi erbij en je kunt het groter maken. Ik hoop natuurlijk dat Ferplast losse stukken gaat verkopen. En natuurlijk hoop ik dat ze dit ook voor hamsters gaan maken.

Op de stand Robo Rabbit heb ik een poosje over hun bodembedekking gepraat. Prachtige materialen maar is dit alleen voor konijnen? Als ik het in de winkel zou zien staan, zou ik als hamsterliefhebber er niet naar kijken. Achter de stand van Robo Rabbit stond Ekoo Animal Bedding. Daar ook diverse prachtige materialen, maar ook stukken van eierendozen. Huh? Maar een prachtig verhaal zit daaraan. De man achter de stand vertelde dat ze deze dozen opkopen en daarna het naar huisvrouwen ging die wat bij willen verdienen. Die scheuren het allemaal kapot en dan wordt het in zakken gedaan. Dit is recycling en de dieren vinden het prachtig! Wel dacht ik, het is wel erg vergelijkbaar met wc-rollen. Maar tja die zijn veelal grijs van kleur. En dit is prachtig in verschillende kleuren. Je ziet dat dit veel aan ratten gegeven wordt, maar ook hamsters knagen dit fijn en vinden dit leuk.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

En Ferplast kreeg de meeste prijzen en wonnen de innovatieprijs! En terecht!




Overige blogposts worden nu geladen...