Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Laatste zomerdag letterlijk en qua weer, storm op komt = onrust 
donderdag, 20 september, 2018, 8:30 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Gister was net als de dag ervoor en vandaag heerlijk warm. Toen ik thuis kwam was het dan ook warm bij de hamsters. Maar dat geeft nu niets, want het koelt ook snel af en dan doe ik de verzorging zo rond de 8 uur 's avonds. Heerlijk de buiten deur open, heerlijk genieten. Maar gisteren merkte ik onrust. Twee moeders die hun jongen aan het verjagen waren. Een mannetje die ik apart moet zetten. En vandaag wederom. Tijdens de verzorging merk ik onrust. Onrust onder de Russische dwerghamsters. Storm op komst?

Jawel, ik had namelijk het nieuws niet gevolgd. Maar inderdaad storm en afgelopen tien jaar heb ik dat al een paar keer geblogd. Het is geen toevalligheid, maar er zit een relatie tussen dat mijn hamsters weermannen zijn en voorgevoel hebben op wat aan het komen is. Het komt door luchtdruk verschillen. Tenminste, ik heb hierover gelezen. Ik heb alleen niet gecontroleerd of nu ook daadwerkelijk de luchtdruk al anders is.

Foto behorend bij blog

Gisterochtend had ik een bijzonder moment. 's Ochtends bij de verzorging had ik ook de buitendeur open en ineens zag ik een muis. Deze muis maakte een sprongetje naar links richting de schutting van mijn buren. Maar daarna ook direct ook weer rechts en keek me aan. Hij keek gewoon wat in mijn hamsterkamer te zien was. Toen ik een stap zijn richting deed, soef, weg was hij. Wel dacht ik even: zou dit dezelfde muis zijn die ik een aantal maanden geleden zag?

Bijzonder dag vandaag. Bijzonder is dat dit de laatste zomerdag van 2018 is. Zowel qua weertype als dat morgen herfst is. We hebben bizar weer gehad. Al vroeg heel mooi, al vroeg had ik geen trui meer aan en nu nog steeds 24,5 graden in mijn woonkamer. Bizar hoeveelheid dagen boven de 20 graden. En nu is het over, morgen overdag is het kouder dan aankomende nacht.

Dag lieve zomer, dag lieve schat.
Aan de vrolijkheid die jij hebt meegebracht heb ik weer veel gehad.
Maar de dagen worden korter en nog heel even dan is het voorbij,
dan gaat het regenen en wordt het koud. De herfst komt naderbij.
Bladeren gaan al verkleuren, sommige liggen al op de grond.
En nu zit ik hier te denken, op deze septemberavond.
Ik denk aan de zon, die mij vele dagen vrolijk heeft gemaakt.
Die drie maanden, ze waren voor mij volmaakt.
Over paar uur is het herfst, dat moet ik maar weer overleven.
Wind en regen, en in oktober veel herbeleven.
En dan is het aftellen tot kerst, daar kijk in naar uit.
Vrije dagen, kerstboom, versiering, heerlijk eten en lekker onderuit.




Overige blogposts worden nu geladen...