Blog over hamsters

Klik hier voor de blog menu

Kalender

«September 2012»
MaDiWoDoVrZaZo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
5 augustus 2021

Blogs

Laatste reacties

  Zoeken


   
   

  Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 352.782
   Vandaag: 21
   Gisteren: 59
  Rebas Annual Rat and Rodent Day 2012 
  maandag, 24 september, 2012, 7:21 pm - Evenementen
  door Martin Braak
  Gisteren hield Rebas weer de jaarlijkse rattendag met bbq. Helaas, net als vorig jaar, begon het te regenen. Dus buiten bbq'en was er niet echt bij. Het werd buiten klaar gemaakt en naar binnen gedragen.

  Het was er ontzettend druk. Meer dan 80 mensen schat ik. En te druk om een voordracht te houden. René zou een voordracht over voeding houden. Maar ik heb gisteren Frans, Engels, Duits naast Nederlands gehoord. En door diverse nationaliteiten is een voordracht gewoon weg niet te doen.

  Joep had een bijzondere t-shirt aan. Een zeer bekende overzicht zoals ik die gemaakt heb en op deze website staat. Geweldig!

  Foto

  We hebben het over de verschillen tussen de ratten haren gehad. Harley daarvan zijn de haren gebogen zonder golf/krul. Er is een haartype waarbij de snorharen een knik kennen. Rex zijn de snorharen gekruld en zeer kort. Satijn kent ook een knik in de snorharen als ik het goed heb.

  Foto

  Foto

  Gisteren was ik om 8 uur weer thuis. En moest voor de eerste keer de kachel aan! Tja, het is weer herfst met herfstweer...
  Verkeerd advies van RTL 
  woensdag, 19 september, 2012, 5:40 pm - Overige
  door Martin Braak
  Op deze link:
  http://www.rtl.nl/components/financien/ ... envoer.xml
  Is te lezen dat je beter konijnenvoer kunt komen in plaats van caviavoer. Dit omdat hierop het lage btw tarief van toepassing is.

  LET OP! Doe dit niet!! Cavia's hebben vitamine C nodig en daarom is het caviavoer verrijkt met vitamine C. In konijnenvoer zit te weinig vitamine C. En wanneer je het advies opvolgt, gaat uiteindelijk je cavia dood.
  TerMedia.nl  
  zondag, 16 september, 2012, 5:32 am - Overige
  door Martin Braak
  Afgelopen vrijdag kreeg ik een persbericht van TER binnen met betrekking tot het volgende:


  Persbericht

  Er is een nieuwe website gelanceerd genaamd TerMedia.nl ( www.termedia.nl )
  TerMedia is een nieuwe naam in de media wereld gericht op dieren in het algemeen, wij streven ernaar om op deze website voornamelijk actueel dierennieuws te presenteren.Wij zijn ons ervan bewust dat er meer websites zijn waar dergelijke informatie gepresenteerd wordt echter zie je op dergelijke websites vaak door de bomen het bos niet meer. Hierin willen wij verandering brengen door zoveel mogelijk dierennieuws en informatie op één makkelijk te vinden website te presenteren. Neem eens een kijkje en geef uw mening.

  Met vriendelijke groet
  Jan van het Meer


  Als je dieren leuk vindt en graag overleest, dan is dit eveneens een leuke site om in je favorieten te zetten!
  Een nieuwe kleur? Zou dit bruin (bb) zijn? 
  zondag, 9 september, 2012, 8:18 pm - Russische
  door Martin Braak
  Soms fokken koppels bij mij niet en wat ik wel eens doe, is zo'n koppel in een ander omgeving zetten. Bijvoorbeeld bij mijn broer. Zo heb ik een paar maand geleden een prachtige koppel wildkleur aan mijn broer gegeven. Deze zijn erg donker van kleur. Mijn broer heeft ze in de woonkamer gezet, in de circus kooi. Leuk voor de kinderen. Het eerste nestje en het tweede nestje allemaal wildkleur. Gewoon normaal, zoals verwacht. Maar het derde nestje... Ik was op bezoek en zat naar de kindjes te kijken. En het viel mij direct op!

  Er zat een veel lichtere Rusje in. Een licht Rusje is eigenlijk niet bijzonder. Dat komt vaker voor. Maar dan is vaak het hele nest lichter. Wat mij eveneens opviel was de aalstreep. Die is bruin in plaats van zwart. Onderkleur is wel erg donker. Daar zie ik zo geen verschil. Vies-bruin, de hybride kleur, dat is het niet, dat kan het niet zijn! Dat zit niet in de familie dieren. Ik heb mijn broer wel 5 keer gevraagd. Gaat het om een pleeg kind? Dat is niet het geval. Maar dan nog, de aalstreep is bruin!

  Zou dit een kleurmutatie zijn? Wordt vervolgd!

  Foto

  Foto

  Foto

  Op de foto heb ik hem naast een normale wildkleur gezet om te illustreren hoe groot het verschil is. Op de eerste twee foto's lijkt de aalstreep zwart, maar dit is niet het geval. Dit komt omdat de foto's met flits zijn gemaakt. De laatste foto illustreert de aalstreep kleur. Alleen komt daar de hamster iets te licht bruin over. In het echt is het donkerbruin.
  Knagerfestijn 2012 
  zondag, 2 september, 2012, 8:03 pm - Evenementen
  door Martin Braak
  Op de eerste zaterdag van september wordt altijd de Knagerfestijn gehouden en op 1 september 2012 was het weer zover: de 18e editie van Knagerfestijn. Dit jaar een bijzonder iets. Vanaf het begin is Lydia Donkersteeg actief bezig gehouden met de organisatie van Knagerfestijn en ze gaat binnenkort naar Zweden emigreren. En voor haar is dit de laatste Knagerfestijn.

  Elk jaar neemt het aantal ingeschreven dieren af. Dit jaar iets minder dan 80 dieren. Dave Bumford keurde de kleurmuizen, Anneke Vermeulen en onder begeleiding van haar Aly Bennink de overige dieren. Dit jaar een diversiteit aan dieren en waren er zelfs dikstaart gerbils en Shawi gerbils. Een rat viel in het bijzonder op, dit in verband met het gewicht. Namelijk 900 gram en dat is veel te veel voor een rat. Ook vielen kleine dingetjes op zoals een Russische dwerghamster met een boggel in de rug, een Campbelli dwerghamster waarvan het oogspiertje te zien was en een Russisch Blauw waarvan midden donkerder was dan rest van het lichaam. Er waren prachtige kleurmuizen ingeschreven en Dave Bumford werd al snel verliefd op een prachtige driekleurige kleurmuis.

  Binnen dezelfde hal werden ook verschillende konijnen gekeurd. Prachtig om te zien hoe deze gekeurd worden. Van top tot teen worden deze gekeurd en de oortjes worden opgemeten. Bij de angora konijnen heb ik even stil gestaan. Ik was meteen verliefd, ach wat schattig! Maar zullen deze konijnen het wel zo leuk vinden? En de verzorging zal best heel veel tijd kosten. Helaas binnen dezelfde hal ook hanen. En dat is te horen! Dat is eigenlijk wel jammer, er is geen moment van rust qua geluid.

  Ik moet eerlijk zeggen, de parkeerplaats stond vol met auto's, maar het was er niet druk. Vroeger werd Knagerfestijn midden in Barneveld georganiseerd en dan had je aanloop van mensen die gewoon even kwamen kijken. Om eerlijk te zijn weet ik niet waar dit heen gaat. Zal er volgend jaar weer een Knagerfestijn zijn?

  Filmpje hoe Dave Bumford een kleurmuis keurt:


  Filmpje hoe e.e.a. uitzag:


  Konijn om verliefd op te worden:
  Foto

  Een prachtige Campbelli dwerghamster:
  Foto

  <<Eerste <Terug | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | Volgende> Laatste>>