Blog over hamsters

Klik hier voor de blog menu

Kalender

«September 2008»
MaDiWoDoVrZaZo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
25 juni 2021

Blogs

Laatste reacties

  Zoeken


   
   

  Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 350.341
   Vandaag: 8
   Gisteren: 60
  Mijn blog telt mee 
  zondag, 14 september, 2008, 9:37 pm - Overige
  door Martin Braak
  December vorig jaar is mijn blog online gekomen en nu pas heb ik een essentieel onderdeel ingebouwd. Namelijk zie links onder en rechts onder: tellers!

  Tot nu toe werden de bekeken pagina's van mijn blog niet meegeteld. Ik zag een beetje op om dit bij te programmeren, dit omdat mijn blog totaal anders functioneert dan mijn hoofdpagina.

  Dus nu telt mijn blog mee!
  Golvend haar, vervolg 2e nest 
  donderdag, 11 september, 2008, 8:29 pm - Russische
  door Martin Braak
  Het vrouwtje waar ik vier exemplaren met wat langer haar uit gefokt heb, heb ik gekruist met een ander man. In eerste instantie dacht ik dat ik weer een exemplaar had... heb... tja kijk zelf maar eerst naar deze foto:

  Foto

  Zoals je ziet zijn de haren iets golvend, maar absoluut niet zo veel als het vorige nest.

  En een aantal dagen later:
  Foto

  Geen krullen. Maar... Als je naar de onderkant kijkt, is het toch niet normaal. Het is langer. Erg vreemd. Net of dit een enkel dosis is en de andere exemplaren een dubbele dosis.

  Ik moet wel erbij vertellen dat moederhamster op dit moment een open vacht heeft, eigenlijk net zoals de vader van het vorige nest. Misschien trekt het bij een enkel dosis eerst weg en later wanneer ze ouder worden, je het weer kunt zien. Ik weet het echt niet! Maar vind je het vreemd dat ik het overhoop ziet? De 2e foto daar moet je echt wel twee keer kijken voordat je het ziet.

  Hoe gaat het met de andere vier? Erg goed, kijk maar:

  Foto

  Ik heb afgelopen Knagerfestijn aan een muizenfokker gevraagd of bij langhaar muizen eerst golvend haar te zien is. Bij de muizen is dit niet het geval. Bij de muizen is de eerste vier weken niet of nauwelijks te zien. Pas later zie je dat het wat langer is.
  Knagerfestijn 2008 
  zondag, 7 september, 2008, 5:06 pm - Evenementen
  door Martin Braak
  Gisteren ben ik naar Knagerfestijn geweest en wat mij direct opviel was dat de parkeerplaats totaal vol was. In de gedachten dat het lekker druk zou zijn, stapte ik de hal binnen. Maar in tegenstelling tot wat ik hoopte, het was klein qua knaagdieren, paar standjes en een aantal cavia's en kippen.

  Qua bezoekers viel het allemaal erg tegen. Het was leuk om zowel een paar nieuwe gezichten als bekende te zien en te spreken. Qua inschrijvingen viel ook erg tegen, weinig dieren die gekeurd werden. Het voordeel is dat ze rustig aan keuren en lekker bij kunt staan. Erg gezellig dus.

  De kwaliteit van de dieren was erg goed. Wel maak ik zorgen over de ogen van de Russische dwerghamsters. Zowel een Naturel als een paar Geel-wildkleuren hadden iets te grote ogen en puilen eruit. Dit kan door verschillende oorzaken komen, o.a. door ouderdom. Dan verslappen de spieren en dan zie je dat de ogen eruit ploppen op moment dat ze meer licht zien of er spanning is. Maar soms komt het ook voor dat de ogen te groot zijn en de oogkost een ovale vorm qua oog heeft. Fokkers moeten hier erg op letten.

  Foto

  De kleurmuizen beginnen steeds meer bij mij te trekken, ik vind ze geweldig qua kleurcombinaties. Ook erg goede kwalitatieve dieren. Jammer dat de mannen zo stinken. Wie weet begin ik een keer met kleurmuizen, het lijkt mij ingeval erg leuk!

  Foto

  Ik heb een boel foto's gemaakt en bijna allemaal zonder flits. Qua iso heb ik 800 gebruikt en qua diafragma 5.6, soms lager, soms hoger. Qua diepte is het soms niet mooi. Ik had denk ik de belichting iets naar beneden moeten schroeven en de diafragma iets hoger.

  Foto
  Jawel hoor, weer een golvend haar! En dit keer zelfde moeder ander vader! 
  dinsdag, 2 september, 2008, 8:49 pm - Russische
  door Martin Braak
  Vandaag zat ik te kijken naar mijn nestje van de moeder van de vier golvend haartjes. De vader van deze vier is tijdens het zogen overleden, dit aan ouderdom. Hij was heel oud. De vader van het nieuwe nestje is de Merle Blauw-wildkleur drager Zwart die zo donker van kleur is. Hij staat ook op mijn blog, ik dacht eerst dat het een Russische Blauw Merle was. En wat denk je? Verdomme weer eentje!

  Dus een ander vader, zelfde moeder, en weer eentje. Moeder is qua haar erg open en lijkt net op een gepaaide dwerghamster. Wel heel bijzonder dat ik weer eentje heb. Deze vind ik wel wat minder. Zou het dominant zijn? En heb ik toevallig twee bij elkaar gezet waardoor 2 genen voor een extra dosis zorgt?

  Foto

  Foto
  Geel-wildkleur, Geel-bluefawn, lijken soms zo op elkaar 
  zondag, 31 augustus, 2008, 4:49 pm - Russische
  door Martin Braak
  Moeder:
  Foto

  Vader:
  Foto

  Dochter:
  Foto

  Moeder lijkt op een Geel-bluefawn, maar is dit niet. Ze was in het begin ook veel donkerder. De grijze haren zijn er later pas gekomen. De Geel-wildkleur kan zowel een zilvergrijze aalstreep hebben als een sepia bruine aalstreep.

  Uit deze combinatie kreeg ik drie jongen: 1 Geel-wildkleur met bruine aalstreep, 1 Lilac roodoog en 1 Dove.

  Het tweede nestje duurt nog even, ze is nog niet zwanger.

  Ook mooi is om de Lilac roodoog met Dove te vergelijken. Lilac roodoog gaat meer naar grijs heen en de Dove neigt naar bruin.

  En ... Ja ik zit vaak op de koppen te zeuren, kijk hier boven, de kop van de Geel-wildkleur roodoog is niet mooi. Dat hebben de gelen en geel gerelateerde kleuren vaker. De vader heeft iets betere neus dan de moeder. De kop van de dochter lijkt op die van de moeder. Door juist zuiver Wildkleur met goede koppen te gebruiken, kan je het weer verbeteren.

  <<Eerste <Terug | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | Volgende> Laatste>>