Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Nieuwe website leidt tot een vitale website (site-vitaliteit) 
dinsdag, 26 januari, 2021, 9:17 pm - Overige
door Martin Braak
Zoals je op mijn blog heb kunnen lezen heb ik op 24 december 2020 de nieuwe scripts van de website uitgerold c.q. is versie vijf van Dwerghamster.nl online gekomen. Mijn site kent veel verbeteringen en aanpassingen. Helemaal tevreden ben ik niet. Maar user interface is zeker verbetert. Tenminste dat idee heb ik. Links en rechts hoor ik weinig van mensen die het zien en zeggen van "ow het is aangepast". Het lijkt denk ik te veel op de oude site c.q. men vind het normaal.

Waar Google tegenwoordig ook naar kijkt is de site-vitaliteit. Daarmee wordt bedoeld hoe de website laat. En dit wordt gesplitst in Desktop en Mobile vitaliteit. Desktop kan je niet heel veel fout aan doen, dat is vrijwel altijd wel goed. Maar mobiel is een dingetje. Site-vitaliteit is onder andere de laattijd van de website en hoeveel hij tijdens het laden verandert. Je wilt als gebruiker en lezer direct kunnen lezen en niet eerst zien dat de website zich vorm geeft of opgebouwd wordt.

Foto behorend bij blog

Zoals je kunt zien is het sinds versie 5 online staat verbetert! Maar het is nog steeds niet groen. En dat gaat voor mijn site ook lastig worden. Want ik heb al mijn foto's in zeer hoge kwaliteit staan. Wel heb ik iets bedacht waardoor dit nog sneller kan. Een soort cache geheugen waarbij de vaste pagina's van de website als cache weggeschreven wordt inclusief css en jpeg als base64 data. Waardoor het veel sneller nog kan laden.

Wat ik ook merk is dat het aantal bezoekers iets meer zijn geworden. Maar ik vermoed dat het te maken heeft met het corona virus en de avondklok. Ook blijven de bezoekers wat langer op de website. Of dit komt door de nieuwe interface of door corona zal ik pas later kunnen zien.




Overige blogposts worden nu geladen...