Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Zomaar een paar dingen om te vertellen: staart, dierenwinkels, karakter 
zondag, 4 juli, 2021, 5:24 pm - Dwerghamsters
door Martin Braak
Er gebeurd op hamstergebied weinig en toch ook weer veel. Zo hoorde ik via via dat de dierenwinkels nu bezocht worden en bij onderzoek gekeken worden of ze gecertificeerd zijn. Bij deze onderzoek vragen ze ook wie de dieren leveren. En dat de dieren afkomstig van hobbyfokkers daarvan contactgegevens gevraagd worden en genoteerd worden. Ze zijn dus in NL aan het uitzoeken wie waar de dieren leveren! Hobbyfokkers hoeven niet bang te zijn, het is hobby. Maar fok je als hobbyfokker veel en verkoop je aan diverse adressen, wees dan alert. Beste is om gecertificeerd en ingeschreven te zijn indien je veel verkoopt. Daarvoor is immers ook de wet!

Foto behorend bij blog

Ik moest vandaag aan deze foto denken. De staartjes van de Russische dwerghamsters. Helaas door corona zijn er geen keuringen. Dat betekent ook dat dieren niet door derden worden beoordeeld. Soms sluipen onbedoeld onjuistheden in. Zo ook de staart die onder naar beneden krult. En dat is niet goed. Zie foto. Daar moet je als fokker altijd op letten.

Ook hoorde ik via via dat er Campbelli dwerghamsters in dierenwinkels worden verkocht die erg hybride zijn. Maar ook nog eens heel agressief. Dat is zo zonde. De hamsters krijgen hierdoor een slechte naam. Ik weet niet hoeveel winkels het hierom gaat. Maar het selecteert er vanzelf uit. Omdat dierenwinkels dit ook niet willen verkopen.

Zelf heb ik nu ook een paar andere Campbelli dwerghamsters en zie hun gedrag. Ik kan nu heel mooi vergelijken met de lijn die ik fok en afkomstig zijn van Uni Halle. Dit is een wereld verschil. Mijn broer heeft de eerste kruisingen gedaan met Opal en de resultaten zijn bevredigend. Ik weet van verleden en ook nagevraagd paar jaar geleden aan Joep, dat dit niet altijd zo is. Kruisen van totaal verschillende lijnen Campbelli dwerghamsters kan leiden tot agressief karakter. Een zeer assertief karakter. Binnenkort begin ik met mijn fokproject om te kijken wat het doet. En natuurlijk zal ik hierover schrijven.




Overige blogposts worden nu geladen...