Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Mei 2022»
MaDiWoDoVrZaZo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
28 maart 2024

Laatste reacties

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 444.132
    Vandaag: 43
    Gisteren: 58
Pasen 2022 
zondag, 17 april, 2022, 7:42 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Normaliter zou ik een blogje schrijven om iedereen fijne Pasen te wensen. Door de drukte ben ik dat vergeten c.q. kwam ik er niet aan toe. Ik heb ook dit jaar maar paar Paasfoto's met hamsters gemaakt. Gewoon weg te weinig tijd. Ik moest gisteren even aan vroeger denken. Terwijl iemand op Facebook wat vragen stelde.

Toen ik heel jong was en ik mijn eerste Russische dwerghamsters had, hield ik deze in een grote kooi met een scheiding er tussen. Het ging om een tralies kooi en rechts zat een wildkleur vrouwtje. En links zat een koppeltje. Het vrouwtje rechts had een nest jongen. En links had ik ook een nestje. Links ging om een dik vrouwtje dat niet altijd vrolijk was. Je kon merken dat ze soms chacha was. Op een gegeven moment zag ik één kindje van dit vrouwtje bij het koppel links zitten. De jongen hadden namelijk niet dezelfde leeftijd en ik kon dit zien. Ik schrok en heb het kindje terug gezet. De volgende dag zaten alle jongen van het rechtse vrouwtje bij de linkerkant. Heel bijzonder, blijkbaar kunnen ze toch met elkaar praten. En ik heb het zo gelaten.

Waarom ik hieraan moest denken, is omdat ik toen met Pasen een grote ronde groene plastic Tupperware bak had. En voor Pasen had ik chocolade eieren gespaard. Ik had ook een Paashaas erbij gekregen en deze bak zat helemaal vol. Met van die gekleurde papieren slingertjes erbij. Ik vond dat zo mooi en ik had dat bij mijn hamsterkooi staan. De kooi stond op een verhoging en deze bak stond eronder.

Pasen is dit jaar weer zo'n rare dag. Zaterdag naar de supermarkt en allemaal lekker dingen gehaald. Ik ben op zaterdag gaan werken omdat ik iets af moest hebben voor aankomend dinsdag. Paaszondag stond ik op en heb ik eerst even lekker gezeten, wat broodjes klaar gemaakt en toen ben ik de hamsters gaan verzorgen. Dit op mijn gemak en de tijd vloog voorbij. Toen ik honger had heb ik lekker stuk appeltaart gegeten. Iets wat ik heerlijk vind, maar niet meer zo vaak eet. Ik krijg er snel zuurbranden van en daarom laat ik het maar in de winkel staan. In de eindmiddag heb ik Ghostbusters Afterlife gekeken. Wat prachtige film en aan het einde For Harold. Eén van de Ghostbusters is namelijk in 2014 overleden. In 1984 heb ik deze film gezien toen wij nog een videorecorder huurden. Ach ik was weg van die film en ook van de muziek. Ik heb toen later de muziek nog op mijn walkman recorder gehad en speelde dit af als ik met de trein naar school ging.

En bij de koop van onze eerste computer Commodore 64 hebben wij het spel Ghostbusters bij gekocht. We hadden deze computer bij de V&D in Almelo gekocht. En pa en ik hebben dit spel helemaal grijs gespeeld!

Qua weer is het heerlijk nu. Je kunt nu merken dat de winter echt over is. En dat werd ook tijd zeg!

Fijne Pasen alsnog!

Foto behorend bij blog




Overige blogposts worden nu geladen...