Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Mei 2021»
MaDiWoDoVrZaZo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
10 augustus 2022

Laatste reacties

 • sswswiqs
  maandag, 11 april, 2022, 12:34 pm
  leuk om te zien

 • Mirjam
  vrijdag, 4 maart, 2022, 9:19 am
  Heb je de hamsters altijd als koppel...

 • Marleen
  vrijdag, 31 december, 2021, 11:10 am
  31-12-2021
  Zwarte eekhoorn gezien...

 • Martin Braak (www.Dwerghamster.nl)
  zondag, 21 november, 2021, 8:43 pm
  Nee ik ga Grijs consequent nu terug...

 • Juliët
  woensdag, 17 november, 2021, 8:24 pm
  Ik bedoel die kan ik meenemen als ik...

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

 • Totaal: 379.537
  Vandaag: 5
  Gisteren: 60
Mijn Paasverhaal 
maandag, 5 april, 2021, 7:25 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Pasen begon voor mij op zaterdag. Afgelopen week had ik het erg druk en had ik daarom weinig tijd voor de verzorging van mijn dieren. Ik had mij voorgenomen om zaterdag alles schoon te maken. Terwijl ik aan het werk was, werd er aangebeld. Er stond een vrouw met een doos vol lekkers met de paaswensen van Eshuis Accountants en Adviseurs. Ik had nog niet gegeten en de lunch doos kwam als geroepen. Ik aarzelde niet en begon direct lekker te eten. En door de dag heen heb ik bijna alles opgegeten.

Zondag 1e Paasdag was eest even vreemd. Ik had in de ochtend niet niets gepland en na ontbijt dacht ik wat zou gaan doen. Ik ben rustig begonnen met het schoonmaken van de drinkflessen en heb die dag vier films gekeken. En dat doe ik niet heel vaak. De film De Beentjes van Sint-Hildegard waarin Herman Finkers een hoofdrol speelt, vond ik erg leuk. Niet om het verhaal, maar om het dialect te horen. En het doet me dan veel aan vroeger denken, hoe mijn ouders dingen zeiden.

2e Paasdag was de dag van de gezelligheid. Al iets over 11 uur in de ochtend kreeg ik een smsje dat Susan met haar vriend gearriveerd waren. Ik was net klaar met de verzorging van de hamsters en was even aan het programmeren. Ik ben namelijk bezig om de website www.AllesOverRatten.nl opnieuw op te bouwen. De gezelligheid bestond uit (bij)praten, Monopoly spelen en lekker eten van de restaurant Kir-Royal.

Ik had tegen Susan al voorspelt dat het zou gaan sneeuwen. En precies toen ik naar Peter ging begon het te sneeuwen. Grote vlokken uit de hemel. Een bijzonder moment, want wij krijgen echt niet zo vaak te maken dat het op Pasen sneeuwt. In 2013 hadden wij een witte Pasen. Maar dit gebeurd niet zo vaak. En het kan zomaar zijn dat het weer tientallen jaren duurt voordat wij weer sneeuw op Pasen hebben. Ook tijdens het Monopoly spelen had ik een prachtig uitkijk. Het leek wel Kerst! En ook in de avond grote witte vlokken en het bleek ook nog eens op de natuurlijke oppervlaktes zoals bomen en gras liggen. En helemaal bizar is dat een verkeersalarm code geel afgekondigd is. I.v.m. windstoten en sneeuwbuien. Ik heb heerlijke warme chocolade gedronken terwijl ik ff voor de raam ben gaan zitten. Kijken naar de natuurlijke theater schouwspel.

Het doet me ook aan een droom van afgelopen week denken. Ik stond voor de deur van een klooster. En ik belde aan. Een monnik deed de deur open. Ik zei dat het een heel bijzonder gevoel had en vroeg of ik een rondleiding kon krijgen. Maar natuurlijk, loop met mij mee, zei de monnik. Terwijl we aan het lopen waren vroeg de monnik aan mij: geloof jij? Ik vertelde dat ik Rooms Katholiek opgegroeid ben en dat ik niet meer naar de kerk ging. Daarop reageerde de monnik met: maar dat was niet wat ik vroeg, ik vroeg: geloof jij? Waarop ik reageerde: ja, ik geloof in God, ik geloof in lichaam en geest. En de monnik reageerde met een uitleg. Wij zijn de zonen en dochters van God, wij zijn allemaal kinderen van God. Wij zijn de handen van God. Wij zijn samen God. Jij bent een onderdeel van God. En doe daar iets goeds mee.

Niet dat ik vaak met het geloof bezig ben. Maar het raakt me altijd als ik iets mee maak wat vreemd en bijzonder is. Waaronder ook deze droom en ik probeer dan ook in mijn leven iets goed te doen. Wij zijn voor elkaar, wij helpen elkaar.

Foto behorend bij blog
Winterweer 2021 
zondag, 7 februari, 2021, 8:33 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
En dan ineens is het winter. Gisteravond begon het te sneeuwen en het heeft non-stop door gesneeuwd. Het zijn niet de grote dikke sneeuwvlokken, maar hele kleine in grote aantallen. En het waait best hard waardoor er sneeuwduinen ontstaan. Ook bij mijn garage. Daar ligt wel een kleine meter sneeuw voor.

Foto behorend bij blog

Het is prachtig om te zien. Maar praktisch is het niet qua dierenverzorging. Daarom had ik gisteren al extra tijd besteed aan de verzorging. En had ik vandaag een heerlijk rustige dag. En geregeld heb ik naar buiten gekeken en de omgeving bewonderd.

Foto behorend bij blog

En het blijft nog wel eventjes winter. Het gaat best koud worden. En dat betekent voor mij dat ik een extra kacheltje bij de hamsters heb gezet. Het mag voor hun niet te koud worden.

Op de GFT container ligt een berg snel en dit is een record hoogte. Ik kan mij nog herinneren dat wij 30-50 centimeter sneeuw hadden en er ook zo'n berg sneeuw op lag.

Tommy de huiskat heeft ook een poosje op de bankleuning naar buiten gekeken. Kijkend naar de buitenwereld die zo anders nu is.

Foto behorend bij blog
Papa en de oude foto 
zaterdag, 6 februari, 2021, 11:35 am - Persoonlijk
door Martin Braak
Een tijdje geleden plaatste ik een oude foto van mijn Opa en Oma Braak en mijn vader tussen hun beide. Een oude zwart wit foto. Mijn opa is overleden toen ik heel klein was, ongeveer 2 jaar oud als ik het goed heb. Ik ken wel verhalen dat hij mij op schoot nam en hij mij leuk vond. Bijzonder vond. Ook door mijn handicap dat ik geboren ben met een open gehemelte en hazenlip.

Mijn oma is in '85 overleden en dat is toch alweer erg lang geleden. Maar de tijd vliegt voor bij en mijn vader is al bijna 5 jaar overleden.

Een aantal dagen later plaatse iemand uit Indonesië een ingekleurde versie van deze foto. Ik was ff sprakeloos. Wat bijzonder!

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog
Iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar gewenst! #2021 
vrijdag, 1 januari, 2021, 1:12 am - Persoonlijk
door Martin Braak
Iedereen een gelukkig en een gezond nieuwjaar gewenst!

Foto behorend bij blog

Zojuist bijna een uur lang naar prachtig vuurwerk gekeken! Hoezo geen vuurwerk afsteken? Lol!!
Het jaar 2020 afsluiten, een vreemd jaar om niet te herhalen 
donderdag, 31 december, 2020, 11:41 am - Persoonlijk
door Martin Braak
Vorig jaar in december zat ik de niet officiële nieuwskanalen al te volgen m.b.t. een nieuw virus. Zou SARS terug zijn? Niet gedacht dat dit zo'n groot invloed zou hebben op 2020. Vooral ook niet dat China medio februari hard op zei dat het om een milde virus zou gaan. Mild is het zeker als het om jonge mensen gaat, maar niet voor de ouderen. En vooral niet als de zorg het niet aankan en keuzes moet maken wie wel of niet verzorgd kan worden.

Het jaar eindigt vreemd. We zitten in een lock-down en er mag geen vuurwerk verkocht worden. De supermarkt mag wel kindervuurwerk verkopen, maar de fietsenboer niet omdat zij geen essentiële winkel zijn. Een jaar met de meeste directe uren voor mijn werk en niet kunnen afsluiten omdat het werk door blijft gaan. Nauwelijks vakantie gehad in december waar ik normaal gesproken altijd veel vrij wil hebben. Maar kijk ik afgelopen 5 jaar terug... Ik moet wel zeggen dat ik in december vaak wat leuke dingen doe voor mijn werk. En ook vaak ontwikkelingen afrond.

Vreemd gevoel ook. Ook gemis van mijn ouders. Had zo graag vandaag ff naar mijn ouders gelopen om ff een kop koffie met een oliebol te nuttigen. Even een praatje maken. Vreemd gevoel, ik zou graag naar de kapper willen, maar die hebben ze dicht gegooid. Vreemd gevoel, de tijd is nog nooit zo snel gegaan. Mijn hobby plek is mijn werkplek geworden. En de klantbezoeken zijn uitjes geworden. En op een gegeven moment keek je uit naar tv programma's zoals Legomasters en Wie is de Mol 20 jaar editie. De zomer was wel lekker moet ik zeggen en met familie dan ook vaak ff lekker wezen eten. Op pad geweest en wat leuks te doen.

Het was maart dat ik begonnen ben met het "herschrijven" van deze website. Heel langzaam ben ik begonnen met de scripts na te lopen, te herschrijven en te verbeteren, PhP8 proof te maken zodat het weer minimaal 3 jaar meegaat. Inlogscript kent een grote verandering en het ledendeel heb ik nog niet gedaan. Inlog is voor mijzelf en nu houdt de script bij waar ik ingelogd sta en kan ik op elk device ineens overal uitloggen. Ledendeel had ik nooit echt iets meegedaan. Het was ook meer voor de vereniging NKV geschreven. Daar werd deze delen wel gebruikt: inlog, registratie, nieuwsbrief, ledenlijst etc. Ik wilde ooit dit ook voor deze site doen. Maar naarmate ik ouder ben, heb ik minder tijd voor activiteiten zoals dit. In de zomermaanden heb ik veel teksten nagelezen en waar nodig aangepast en herschreven. Het stamde veel uit 2012 en dat was alweer 8 jaar oud. Ik denk dat ik een goede site neergezet heb die ook mobiel vriendelijker is. Maar toch ga ik in 2021 proberen om deze template vereenvoudigen. Het is nu veel te complex opgebouwd namelijk. Ik wilde dat deze site nog werkt op Internet Explore 11 en de site is opgebouwd via CSS Grid.

Vreemd gevoel... Toen ik de laatste aflevering van True Blood dit jaar keek. Een TV serie waarvan ik de eerste aflevering in 2008 keek en al in 2014 geëindigd is. Ik moest seizoen 6 en 7 nog afkijken en had daar nooit de tijd voorgenomen. Er is nu ook zoveel keuze. Vreemd gevoel... Een jaar met de meeste dagen dat ik thuis was. Voor Tommy de Huiskat was het ingeval gezellig. Maar ik denk dat wanneer ik met pensioen ben ik dit record pas ga verslaan. Hoop ik tenminste want wie weet 2021...

Vreemd gevoel... Dat ik 30 september al mijn eerste kerst inkopen heb gedaan. Het was meer een uitje om even weg te zijn. Dus ik ging kijken hoever ze al waren met opbouwen. En anderzijds ook wel gelukkig want later zat Intratuin dicht.

Vreemd gevoel... Dat ik 2e keer het coronavirus had opgelopen. Eind maart merkte ik ineens dat ik sneller ademhaalde en benauwd werd. En toen pas viel het kwartje dat ik daarvoor zo warm 's nachts had. En dat ik de koffie niet meer rook. Maar toen ging het snel over en had ik weinig last. Vermoeidheid... Ik had last van mijn ogen en dacht dat ik daardoor vermoeid was. Maar oktober 2e keer. Ik weet precies waar ik het opgelopen heb. Dit omdat daar een persoon aanwezig was die ziek was. Ik was zo voorzichtig en toch liep ik het op. En 2e keer was het niet milder, verdomd nee! Ik had het zo koud, koortsgevoel, een middag zo benauwd, koppijn, diarree en weken lang nauwelijks reuk. Het eten smaakte me gelukkig maar het is vreemd om niets te ruiken. Dat is pas nu sinds kort terug. Nog niet helemaal optimaal maar ik kan weer wat ruiken gelukkig. Maar het ergste vond ik de vermoeidheid. Even naar kantoor en de trap op, ik was bek af. En dat heeft lang geduurd voordat dit weg trok. Ik vind dat ik nog steeds niet helemaal de oude ben en dat na 10 weken. In het nieuws hoor je weinig over 2e besmetting en zeggen ze dat als het voorkomt het een grote uitzondering is en dan ook milder verloopt. Tja... Nu is het in het nieuws dat er een Engelse variant is die veel besmettelijker is. Ik zeg hardop: over paar maand wordt er gesproken over dat je wel 2e keer besmet kunt worden. En dat vaccinatie niet een eeuwige oplossing is.

Kerstgevoel... Blijkbaar keken meer mensen uit naar kerst. Je zag dit jaar ook de meeste verlichting buiten. Maar ik zag het ook op www.SantaClause.nl, mijn site dat aftelt naar kerst terug. Al in de zomervakantie zag ik het aantal bezoekers omhoog vliegen. Mijn Sinterklaas afteller doet het niet zo goed. Sinterklaas intocht was zeer vreemd, maar heel leuk opgelost. Geen grote intocht met veel kinderen. Maar veel gemeentes die met de burgemeester en paar kinderen kado's brachten en tradities toonden.

Ik schreef precies een jaar geleden wat zou ik in 2020 willen bereiken: een gezond jaar. Oef, dat is niet helemaal gelukt. Alhoewel: geen griep, minder prikkelende voet, nauwelijks verkouden geweest. Veel foto's maken, dat is niet gelukt. Ik heb in 2020 heel weinig foto's gemaakt. Mijn relax momenten waren niet achter de PC maar achter de TV scherm. En ik schreef 2020 wordt een zeer sportief jaar. Oef, dat is ook niet echt uitgekomen. Maanden lang heb ik uitgekeken naar de Formule 1 en ik moet zeggen dat 2020 seizoen gelukkig wel begon en leuk was. Laat ik maar niet iets over 2021 zeggen. Het komt toch niet uit!

Dag 2020, ik hoop zo min mogelijk aan je terug te denken!

Foto behorend bij blog