Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«April 2021»
MaDiWoDoVrZaZo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
28 maart 2024

Laatste reacties

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 444.127
    Vandaag: 38
    Gisteren: 58
Campbelli dwerghamsters zijn andere type hamsters dan Rusjes, vooral onze zuivere exemplaren 
zondag, 28 februari, 2021, 8:46 pm - Campbelli
door Martin Braak
Al een tijdje verkoopt mijn broer Peter Campbelli dwerghamsters aan een aantal dierenwinkels. En afgelopen paar weken zijn er opmerkingen gemaakt dat zij niet zo tam zijn als Russische dwerghamsters. Ook via email kreeg ik toevallig zo'n vraag en opmerking. Houd de Campbelli dwerghamster wel van knuffelen?

Als eerst wij fokken met zuiver soort Campbelli dwerghamster waarbij geen enkel kleurmutatie ingefokt is. Ze zijn ook niet ingekruist met Russische dwerghamsters t.b.v. hun karakter. Ze zijn zeer sociaal en goed in kleine groepjes te houden.

De Campbelli dwerghamster is van nature een heel ander type dier. Er zitten ook knuffel exemplaren bij, maar gemiddeld is dat niet het geval. Ze houden ervan om voer aangeleverd te krijgen. Dat ze lekker kunnen bewegen en mooi de ruimte hebben. Maar als je een zuiver Campbelli dwerghamster pakt merk je al dat ze anders reageren. Ze kijken ook anders. Het kan ook voorkomen, vooral als je te vaak pakt, dat ze daarop gaan reageren. Ze gaan boksen. Het kan zelfs voorkomen dat ze zo onveilig voelen of onprettig vinden dat ze het laten merken door een korte bijt. Ze bijten niet hard door. En onze exemplaren lopen niet op je af om te bijten. Dat kwam in de jaren '90 veel voor.

Het zijn hele leuke dieren om in een grote kooi te houden. Liefst een terrarium waarbij ook een schuifdeur aanwezig is. Je kan dan gemakkelijk de kooi open doen en dat de Campbelli dwerghamsters naar voren lopen. Je kan dan voer geven. Je kan wat lekkers geven of wat extra nestmateriaal. Ze zullen langs komen lopen en dat vinden ze leuk. De kooi kan je heel leuk natuurlijk inrichten. En als je zeg maar drie tot vier Campbelli's in de kooi houdt zal je zien dat ze lekker met elkaar bezig zijn. Ze samen de kooi slopen en verbouwen. Dat ze hun nest bouwen. Dat ze samen lekker slapen. En er gebeurd van alles. Dat is leuk om naar te kijken.

Koop absoluut niet een Campbelli dwerghamster van onze zuiver lijn om als individueel te houden en daarmee te knuffelen. Ja ze zien er knuffelig uit. Maar een wolf vind ik ook lief uitzien evenals een vos. Maar het zijn geen honden.

Dierenwinkels moeten ze ook in een rustig omgeving houden en niet constant dat er op de ramen geklopt worden. En dat ze constant ff wakker gemaakt worden. Onze lijnen staan veel dichter bij de natuur. Ze kunnen pittiger van karakter worden als ze elke keer gestoord worden. Hoe veiliger ze voelen hoe rustiger ze zijn. Dat geldt tevens voor de groep grootte. Want hoe kleiner dit wordt, hoe onveiliger ze voelen. Ze moeten dan meer bewaken.

Verkoop dus deze zuivere Campbelli lijnen van ons niet aan te jonge kinderen.

Foto behorend bij blog




Overige blogposts worden nu geladen...