Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Het belang van goede drinkflessen en goed schoonmaken 
zondag, 16 februari, 2020, 9:22 pm - Andere zaken
door Martin Braak
Gisteren en vandaag in alle rust met heerlijke muziek op de waterflessen schoon gemaakt. Ik ben iemand die niet bespaart op waterflessen en bij mij zijn de waterflessen van glas en niet van plastic. En dat heeft een reden!

Ben jij een hamsterliefhebber en heb je al jarenlang eenzelfde waterfles? En hoe goed is die nog? Ik bedoel daarmee komt er nog met gemak water uit of moet de hamster daar veel aan likken? In ons water zit veel kalk en dat heeft ook effect op het waterflesje qua werking.

Een goed waterfles heeft twee balletjes. Dit om te zorgen dat smerigheid niet naar binnen kan komen. Wanneer de hamster haartjes aan de tong heeft en aan het balletje likt, kan het voorkomen dat deze haartjes naar binnen rollen. Maar ook bij twee balletjes kan het voorkomen dat het naar binnen gedraaid wordt. Maar ook ander viezigheid kan zo langzaam naar binnen komen.

Goed ontsmettend kan je met zeer warm of zelfs kokend water. Bij 60 graden water gaat de meeste bacterie dood. Maar als je in een plastic waterfles kokend water giet, houd je geen waterfles over. Plastic smelt dan kapot. En daarom, ook al is dat duur, zijn bij mij de waterflessen van glas.

Ik zorg ervoor dat de waterfles goed ontsmet wordt met zeer warm tot kokend aan water. Ik maak drinktuig aan beide kanten schoon met schoonmaakborstel speciaal hiervoor bestemd (Savic schoonmaakborstel). Daarna zet ik de waterfles goed in elkaar en schud ik heel hard. Er kan namelijk nog viezigheid los gekomen zijn door het borstelen. Dan verwijder ik opnieuw alle water en bekijk ik de kogeltjes of ze nog goed doen. Ze moeten goed heen en weer rollen. Daarna zet ik de waterfles in elkaar en kijk ik of het borrelt als je hem recht op zet + of er voldoende water uitkomt als ik met de vinger langs het kogeltje gaat.

Het komt geregeld voor dat een waterfles niet goed meer doet. Koop beter een keer een nieuwe dan hergebruik waardoor de waterfles niet goed meer doet!

Mijn advies qua waterfles c.q. drinkfles:
https://www.drdknaagdierwinkel.nl/nl/trixie-glazen-drinkfles-500-ml.html

En dit is één van de liedjes die afgespeeld werd tijdens het schoonmaken:




Overige blogposts worden nu geladen...