Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Stil staan bij statistieken m.b.t. het Coronavirus 
zondag, 29 maart, 2020, 7:39 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Wat nu gaande is zal de geschiedenisboeken ingaan. Er zijn totaal 3 miljard mensen die in een soort lockdown zitten of aangepast moeten gedragen zoals minimaal 1,5-2 meter van elkaar blijven. Geen feesten, horeca dicht, rustig op straat en schoner lucht. En dat allemaal om het Coronavirus. En dat is ook echt nodig.

Zonder lockdown verdubbelt het aantal besmette mensen in 2-3 dagen. Gemiddeld steekt een besmet iemand 3 personen aan. Gelukkig kan 80% spreken van een milde vorm. En 20% hebben serieuze klachten. Ongeveer 10%-15% moet opgenomen worden in het ziekenhuis. En deel hiervan kan op een gegeven moment niet meer zelfstandig ademhalen. Dat is ongeveer 5%. Zij komen op de IC afdeling te liggen en de duur hiervan ligt tussen de 11 en de 28 dagen. Normaal liggen mensen maar 3-4 dagen aan zo'n apparaat dat zorgt voor ademhalen. En omdat het zo lang duurt sterft ongeveer 1 op de 5 hieraan. Maar dit laatste is niet geheel duidelijk. Dat wordt met de dag duidelijker. In Italië en Spanje stijgt het dodenaantal door het Coronavirus met de dag. Maar dat komt ook doordat ze besluiten dat mensen die oud zijn, niet beademd worden. Want er moeten keuzes gemaakt worden in een situatie dat de apparaten beperkt zijn.

Als we niets zouden doen en je stelt dat om de drie dagen het aantal mensen die het hebben verdubbeld, dan heb je na 3 dagen 2 besmettingen. En van 2 naar 4, naar 8, naar 16, naar 32, 64, 128, 256, 512, 1024, 2048 ... dag 85: 268 miljoen.
Als hiervan maar 2,5% op de IC zouden komen, dan komen er totaal 6,7 miljoen mensen op de IC.
Als hiervan 1 op de 5 niet overleefd gaan er 1,3 miljoen mensen dood. Maar van besmetting tot het overlijden duurt gemiddeld 20 dagen. Dan zijn er na 85 dagen nog maar slechts 10 duizend overleden en dat lijkt niet zoveel t.o.v. 268 miljoen besmettingen.

Foto behorend bij blog

Nederland heeft met een model gerekend met gemiddeld 10 dagen op de IC. Terwijl we a.h.v. ander statistieken al lang weten dat het gemiddelde veel hoger ligt. Het gaat een rot week worden. En nog rotter wordt USA. New York gaat als eerste een periode doormaken dat het ellende en ellendiger wordt.

Op het moment van schrijven zijn er totaal 710.000 mensen met het Coronavirus vastgesteld. Dit is niet alles. Er zijn heel veel mensen die het ook hebben en niet getest zijn. Totaal zijn er 33.500 mensen tot nu toe overlijden. Ook dit is niet alles. Als mensen thuis overlijden zonder een Coronavirus test, worden ze niet meegerekend. En huisarten in Nederland hebben al aangegeven dat dit veel is. In de USA zijn er 131.000 besmette gevallen geconstateerd. En totaal in de USA 2.384 mensen aan overleden. Totaal is dit 7,12% van het aantal overleden mensen (2.384 / 33.500). Dat was 6 dagen geleden nog 1,29% (668 / 18.500). Terwijl wij focussen op Italië en Spanje zie je dat juist in USA heel hard gaat. En dat wordt een ramp!

Maar boven in de statistieken zijn er veel minder doden?! Dat komt omdat relatief nu meer mensen overlijden. Door o.a. de tekorten en het maken van keuzes wie moet blijven leven en wie niet.

Houd je daarom aan de regels m.b.t. het Coronavirus. Houd je aan de 1,5 meter afstand te bewaren. En ga alleen naar buiten als het echt nodig is. Door de lockdown zie je dat het aantal besmettingen minder wordt en de verdubbeling veel langer duurt. Waardoor er mensen tussentijds genezen zijn en de capaciteit meer aankan.




Overige blogposts worden nu geladen...