Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Een laat pasen 
zondag, 14 april, 2019, 7:01 pm - Overige
door Martin Braak
Helemaal vergeten lag boven bij mij in de kast de paaseitjes die ik in 2017 gekocht had en gebruikt had voor de fotoshoot. Vorig jaar was ik dat helemaal vergeten. In 2017 dacht ik, laat ik dit gewoon een jaartje bewaren. Dat gaat wel goed. Terwijl ik dacht dat de eitjes totaal niet meer goed zouden zijn, zag ik de ten minste houdbaarheidsdatum op de verpakking. Tot oktober 2018. Ach, maar een halfjaartje over datum! En ze waren inderdaad nog niet eens wit uitgeslagen. Voor het maken van foto's nog prima. Maar opeten, dat ga ik ingeval niet doen.

Foto behorend bij blog

Pasen is dit jaar laat. Erg laat. Pasen is op de eerste zondag na de eerste volle man van de lente. Behalve als de volle maan op de zondag is, dan wordt Pasen de week erop gevierd. Dit jaar was op 19 april volle maan. Het is een lente feest waarbij verschillende gebruiken bij elkaar zijn gevoegd. Paaseieren heeft niet iets met christendom te maken dacht ik. Toch wel een beetje, het blijkt zo dat bij de invoering van de vasten de kerk de eieren verbood. De eieren werden pas met Pasen opgegeten. En de hele oude werden gebruikt voor de versiering. Maar paaseieren zijn ook een teken van vruchtbaarheid. Het verstoppen stamt uit de Germaanse traditie om eieren, als symbool van vruchtbaarheid, in akkers te begraven zodat deze akkers op hun beurt vruchtbaar zouden worden.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Wat bijzonder was, is dat gisteren 13 april het hier sneeuwde. Dat medio april! Volgende week is het Pasen. Voor de derde keer is Exoknaag op 1e Paasdag en daar baal ik een beetje van. Een keertje ok, twee keer prima, maar het lijkt een traditie te zijn. Exoknaag is een groot dieren evenement waar zowel reptielen als knaagdieren liefhebbers bij elkaar komen. Grote evenement hallen vol met kraampjes. Als je iets bijzonders zoekt, moet je daar zijn.




Overige blogposts worden nu geladen...