Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Het is lente in de ogen van de tandarts assistente 
woensdag, 22 maart, 2023, 8:56 pm - Andere zaken
door Martin Braak
Toch wel weer bijzonder om te realiseren dat 21 maart weer geweest is en dat het alweer lente is. Op dit moment is het geen lente qua weer en dat merk ik ook aan mijn hamsters. Ze fokken niet heel goed, behalve de Campbelli dwerghamsters die juist wel goed fokken.

Het hele gedoe met de huisdierenlijst / positieflijst doet me wel wat en ik weet nog steeds niet waar het naar toe gaat. Gaan wij de meest lieve huisdier Russische dwerghamster inruilen voor ... dan maar een kameel? BBB heeft gelukkig veel stemmers gekregen en beste wat nu kan gebeuren is dat het kabinet gaat vallen. CDA is van mening dat politiek en de normale burger te ver uit elkaar staan. Ja, dat klopt, wij willen geen kamelen als huisdier. Misschien enig idee hoe ver de politiek van de werkelijkheid afstaat. Om de bunzing op de huisdierenlijst te zetten terwijl dit een beschermd diersoort betreft.

Drukte drukte drukte. Ik schrijf dat wel vaker op mijn website en dit jaar is dat weer het geval. Erg druk op mijn werk waardoor focus ligt op het bedienen van klanten van de accountantskantoor. Soms levert dat negatieve emoties op omdat je niet naar verwachting van de klant kunt presteren en opleveren. Maar het levert vaak ook mooie emoties op. Zo zag ik bij een relatie iemand die vertrokken is, haar baan opgezegd heeft, en die dag langs kwam om laptop in te leveren. Deze persoon omhelsde me en bedankte me voor alles wat ik gedaan heb. Dan sta ik weer stil waarom ik dit doe, waarom ik hier zo druk mee ben.

De eerste Chinezen zijn hier gearriveerd en staan in een aparte kamer. Wanneer alles veilig zal ik langzaam beginnen met het opzetten van een Chinese dwerghamster lijn. Maar, net als de Campbelli's, verwacht ik dat ik daar wel weer 10 jaar bezig ben om te selecteren naar wat ik wil neerzetten. Karakter gaat het om en niet om de kleur. Maar ze zijn geweldig!

Kuifje is overleden. Wie is Kuifje?, dat is de Russische dwerghamster met een kuif op de kop. Op een Facebook pagina van een webwinkel in een oosterlijk land stond een filmpje van twee Russische dwerghamsters met een kuif. Eentje wildkleur en ander blauw-wildkleur. Tevens werden mijn foto's gedeeld. Reacties waren dat ze doelbewust dit neerzetten om kopers te trekken. Maar dat filmpje zegt ook weer dat het genetisch moet zijn. Want hoe krijg je er twee? Tot heden hebben wij het niet terug kunnen fokken en ik vermoed dat het een genen combinatie betreft dat lastig is om samen te krijgen. Daarom zie je het soms. Sporadisch. Een keertje per jaar.

Ik hoop dat er snel duidelijkheid krijgen m.b.t. de positieflijst zodat meer rust in mijn leven komt. Op naar de zomer!




Overige blogposts worden nu geladen...