Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Een winter zonder sneeuw? 
zondag, 2 februari, 2020, 2:49 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Het voelt vreemd aan, een winter zonder sneeuw. December was het gemiddeld al warmer dan anders. En januari was het voornamelijk regenachtig met temperaturen 5 en de 10 graden. Terwijl de Coronavirus in China aan het vespreiden is, kijk ik naar buiten en regenachtig weer.

Volgens mij heeft elk winter wel een keertje natte sneeuw en dat zelfs heb ik niet gezien. Mijn hamsters hebben kunstmatig licht en staan bij de verwarming. En dat bespaart dit jaar energie. En de dagen worden nu al langer. Halverwege februari kom ik met licht thuis.

Foto behorend bij blog

Mensen praten hier nog niet veel over de Corona virus. Dagelijks houd ik het nieuws in de gaten en lees ik over dit nieuwe virus. Het maakt mij ongerust. Het is niet zo'n dodelijke virus. Maar het probleem zit in de grote hoeveelheid mensen die verzorging nodig hebben. Corona is vrij besmettelijk en het lijkt erop dat ontlasting eveneens virusdeeltjes heeft. Het virus kent een incubatietijd dat kan oplopen tot twee weken. En terwijl iemand niet ziek is, kan hij of zij anderen besmetten. Als iemand niet ziek is, hoest hij nog maar weinig of niet. Maar een wc bezoek zonder goed je handen te wassen kan betekenen dat je anderen besmet.

Als ik zo lees kan dit virus niet lang buiten een lichaam overleven. En ik denk dat wij in Europa goed kunnen hanteren. Elk ziek persoon met kenmerken zoals hoesten en longontsteking wordt in Nederland op dit virus onderzocht. Maar als niet beheersbaar wordt, dan gaan we situaties krijgen dat mensen zo min mogelijk naar de winkel willen gaan. En niet naar voetbalwedstrijden willen gaan. En dan wordt het akelig.

In China is het mis gegaan omdat in begin niet goed beheers werd. En nu dat het zo verspreid is, kan men het nauwelijks beheersen. China zit op slot, nieuwjaarsvakantie is verlengd. En dit tot 10 februari. Ook Europa gaat hiervan hinder ondervinden. Aanlevering van onderdelen uit China gaat moeizaam en kent vertraging.

We zullen het zien.

EDIT: in de laatste week van februari 2020 reed ik richting Amsterdam en onderweg een beetje sneeuw gehad. Dat was de winter.




Overige blogposts worden nu geladen...