Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Roborovski alleen houden, kan dat? 
zaterdag, 7 januari, 2017, 10:13 pm - Roborovski
door Martin Braak
Ik krijg soms de vraag of je een Roborovski alleen kunt houden. Ja, dat kan. Het is echt niet zo dat wanneer de dwerghamstersoort in de natuur in groepen leeft, wij hem niet alleen kunnen houden. Zowel de Russische dwerghamster, Campbelli dwerghamster als de Roborovski dwerghamster leven in de natuur met elkaar. Bij de Russische dwerghamster adviseren wij juist om ze als huisdier niet bij elkaar te houden omdat het geregeld fout gaat. Maar dat gaat ook bij de Campbelli dwerghamster en de Roborovski dwerghamster soms fout. En misschien is dat soms wel verradelijk omdat het vaker voorkomt dan wij denken.

En dat zit hem in dat de Russische dwerghamster veel vaker gehouden wordt. De Roborovski dwerghamster kent een periode eind herfst dat ze kunnen gaan knokken. Als je ze als groep hebt zitten kunnen ze gaan vechten en de zwakkeren verjagen. Je kunt niet anders dan uit elkaar halen. En op moment dat je eentje apart hebt zitten, vind hij dit prettiger. Want hij was in de groep niet gelukkig.

Wel heb ik gemerkt dat wanneer een koppel Roborovski dwerghamsters liefvol bij elkaar wonen en één partner overlijdt, dat de ander "verdriet" heeft. En een gemis heeft. Je ziet gewoon dat de weken na het overlijden hij of zij minder actief is. En wat meer blijft zitten als je voert. Ook dit trekt weg.

Maar wanneer je een Roborovski vanaf het begin alleen houdt, dat gaat prima en ik heb niet de indruk dat het zielig is.

Foto behorend bij blog




Overige blogposts worden nu geladen...