Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Januari 2022»
MaDiWoDoVrZaZo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
29 juni 2022

Laatste reacties

 • sswswiqs
  maandag, 11 april, 2022, 12:34 pm
  leuk om te zien

 • Mirjam
  vrijdag, 4 maart, 2022, 9:19 am
  Heb je de hamsters altijd als koppel...

 • Marleen
  vrijdag, 31 december, 2021, 11:10 am
  31-12-2021
  Zwarte eekhoorn gezien...

 • Martin Braak (www.Dwerghamster.nl)
  zondag, 21 november, 2021, 8:43 pm
  Nee ik ga Grijs consequent nu terug...

 • Juliët
  woensdag, 17 november, 2021, 8:24 pm
  Ik bedoel die kan ik meenemen als ik...

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

 • Totaal: 377.065
  Vandaag: 50
  Gisteren: 60
Tommy & ik doen praatjes 
zaterdag, 22 januari, 2022, 10:35 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Ach, mam, ik kan je niet vertellen wat Tommy & ik allemaal mee maken. En kan je niet vertellen hoe we met elkaar praten. Als je nog zou leven, dan zal je lachen, verbaast zijn en tussen door zeggen dat ik wel heel gestoord ben.

Ma, het begon direct nadat ik Tommy mee nam naar mijn huis. Je had meer dan 10 zakjes snoep gekocht zodat je in gedachten dit aan Tommy meegaf. Natuurlijk kreeg hij direct een snoepje en dit noem ik altijd (nog) mamasnoepje. Hij weet precies wat ik nu met mamasnoepje bedoel. Natuurlijk wilde ik hem niet te veel snoepjes geven. Het woordje straks kwam erbij. Maar ook de worden nee en morgen. De mamasnoepjes wilde ik op een gegeven moment alleen na het kammen geven. Daarom kocht ik andere snoepjes en dat noem ik altijd snoepje.

Toen hadden wij op twee plekken kattensnoep liggen. En er kwam ook andere, soms wat Tommy lekkerder vindt, snoep bij. En mam, zo kwam het dat Tommy 'waar dan' leerde. Wil jij een snoepje? Tommy reageert altijd met een miaauw en maakt een etend gebaar met zijn bekje. Dan zeg ik waar dan? En Tommy springt naar de plaats waar de snoepjes liggen. Maar mam, op een gegeven moment heb ik ook zakjes soep voor katten gekocht. En Tommy vindt dat zo enorm lekker. Ja, ik weet het mam, het is veel te duur, 75 cent per zakje. Maar ik gaf het hem nadat ik terug komen van de supermarkt en hij kreeg het 2 tot maximaal 3 keer per week. En zo waren er drie plekken. Waar is soepje? En hij loopt voor mij uit naar de kast waar dit altijd ligt. Ja voor mij, kijkt achterom of ik mee loop, loopt met mij er naar toe. In het begin van het coronavirus gaf ik Tommy elke dag die soepjes. Ja mam, dat kwam omdat hij ging zeuren om die soepjes. Jaajaa, ik weet het. Maar ineens afgelopen jaar voor de zomervakantie liet hij de soepjes staan. Hij at ze niet meer. En mam, soms ging hij er om zeuren, jammeren, mij aanbidden om een soepje te krijgen. En dan dacht ik ... maar hij at het daarna niet op. 75 cent mam, kon ik elke keer weg gooien. Ik ben er mee gestopt. Halfjaar lang heeft hij ze niet meer gehad en nu geef ik ze zo nu en dan. En hij is er elke keer blij mee. Maar zeurt er niet meer om.

Mam, waar jij altijd vroeger zat, daar zit Tommy. Tommy ging vanaf begin al daar liggen. Dat doet hij nu dagelijks na 4,5 jaar nog steeds mam. Daar bij het voorraam waar jij uit de hemel hem vast kunt zien. Ik heb een warm kleed op de zitplaats gelegd en hij ligt of op de leuning of op het kleedje. Lekker slaapjes doen. En dat is ook een woord dat Tommy nu begrijpt. Slaapjes doen? Bedje toe? Als ik naar bedje toe zeg dan springt hij op. Dan gaat we samen naar bed. Maar ineens zei ik op schootje. En hij ging bij mij zitten. Het woord kende hij nog van jou tijd mam. Dat had ik echt lang niet meer gezegd, kom maar op schootje. Want de eerste twee jaar heeft hij niet op mijn schoot gezeten. Hij zat vlak bij mij, daar waar jij altijd zat mam. Maar tegenwoordig zit hij ook geregeld net naast me. En elke dag gaat hij ook op mijn schoot zitten. Eigenlijk is het niet op schoot, hij gaat op mijn schouder zitten en kop tegen me aan. Dan kan ik hem doodknuffelen en kan alles met hem doen. Hij blijft als een klein baby gewoon liggen.

Kom maar op bedje. Dat verstaat hij ook. Op mijn bed ligt een kleedje waar hij voordat ik ga slapen altijd even gaat zitten. Mam, je zei dat het niet kon, en dat ik dat niet moest doen. Want hij zal mij wakker houden. Mijn bril eraf gooien en allemaal dingetjes wat je maar kon verzinnen waarom het niet zou kunnen. Tommy slaapt op mijn slaapkamer. Hij heeft tijden gehad dat hij op de bank op de overloop sliep. In het begin sliep hij pal naast me op bed. Maar dat heeft Tommy niet heel lang volgehouden. Als de lamp uitgaat dan springt hij eraf en gaat hij vlak bij mijn bed op de grond liggen en slapen. Mam, ik heb natuurlijk een lekker warm dekentje op de grond gelegd waar hij op kan slapen. Wel moet ik zeggen dat de laatste tijd hij graag met mijn voeten speelt. Op moment dat het lampje uitgaat, loopt hij richting mijn voetjes en dan voel ik tikken op mijn voeten als ik ze beweeg. Maar als ik zeg Tommy niet doen, dan stopt hij.

Soms gaan er dingen fout. Mam, Tommy kan zo schrikken. De eerste keren dacht ik zelfs dat Tommy mijn bank beschadigde. Maar ik kan het altijd wel uitwrijven. Ik heb het woordje boemetje maar ingevoerd. Iets wat valt is boem. Iets wat fout gaat is ook boemetje. Acht Tommy, boemetje? Dat is als Tommy iets doet wat fout gaat. Zo viel een keer een plant. Ach boemetje. En dan kijkt Tommy mij aan en knipt hij met de ogen. Als hij schrikt en ik zeg direct daarna boemetje, zie je dat hij weet dat er niets aan de hand is. Ook als er vuurwerk afgaat en hij schrikt daarvan, dan zeg ik boemetje. Nee mam, hij is totaal niet meer bang voor vuurwerk! Hij kijkt er zelfs na.

Er zijn ook woorden en zinnen die ik niet noem, maar jij wel mam. Keukentje toe is natuurlijk bij mij afgevallen. Daar moest Tommy bij jou slapen. En poepje gedaan, dat zeg ik niet tegen hem. Tommy wil ongestoord z'n behoefte doen en loopt dan altijd uit de kamer waar de kattenbak staat. Helpjes doen, dat is nog wel een woord die ik gebruik. Maar daar is nu wel bijgekomen: ik ga stofzuigen, daar houd je niet van. Als ik daar houd je niet van zeg, is hij zo weg mam.

Piep piep, ga je piep piep kijken, daar zijn piep pieps. Ja mam, die is gebleven. En Tommy hoorde laatst vogels die op tv waren. En ik zei: piep pieps!! En Tommy kijken, bleef kijken. Op mijn eerste verjaardag zonder jou mam, vlogen er allemaal vogeltjes langs het raam en gingen voor het raam zitten. Ik moest wel aan je denken dat je gezegd had dat jij vogeltjes stuurt als je in de hemel bent. Maar zo zie ik wel vaker mam dat ik aan je denk. Ineens lagen er twee vogelbollen op de grond, net voor het raam. En waren er raven die dit probeerde op te eten. Tommy keek en bleef kijken. Het was zo leuk gezicht. Mam, stuur gerust wat vaker vogels richting Tommy hoor.

Tommy heeft nog steeds jouw balletje. Daar zit zo'n leuk belletje in. En geregeld loopt hij met dat balletje in zijn bek en gooit hij het naar beneden van de trap en speelt hij met dat balletje. Maar het kan ook weken lang op de grond liggen terwijl Tommy het niet aanraakt. Dan denk ik, waarom blijft het dan zo liggen. Maar toen Tommy en ik een keer op bed lagen, hoorde wij beide ineens dat belletje. En weg was Tommy en ging met dat balletje spelen.

Wat zeg je dan?, Tommy reageert hier meestal met een miaauw op. We praten met elkaar. Wat zeg je dan Tommy? Ja he, ach wat is er dan? Miaauw. Maar als we in huis elkaar tegen komen dan zeg ik vaak hoi en Tommy zegt dan miaauw. Eigenlijk is het niet miaauw, dat mi laat hij altijd weg. Auw auw. Maar Tommy kan ontzettend hard miaauw zeggen hoor! Mam, ik had hem laatst vergeten om hem te voeren. Nauw je moet hem dan horen!

Nog kent hij ook. Mam, elke ochtend direct hem kammen lukt niet meer altijd. Ik had je het beloofd maar Tommy gaat voor mijn bed zitten en als ik naar hem toe loop, gaat hij onder mijn bed liggen. Maar als ik beneden ben, zeg ik: kammetjes nog, oogjes nog. En het komt ook geregeld voor dat hij dan mee loopt naar boven zodat ik hem nog kan kammen. En dat ik zijn oogjes schoon maak. En natuurlijk dan krijgt hij een mamasnoepje.

Natuurlijk kent hij het woordje kusje. En kusje waar dan leidt nu dat hij een kopje op mijn smoel geeft. En van het spin geluid begrijp ik dat hij ontzettend tevreden is. En natuurlijk ken hij ook het woordje stout. Ja mam, je had gevraagd of ik nooit boos op hem wil zijn. Dat ben ik ook nooit. Maar soms moet ik hem wel aangeven dat hij stout is. Maar mam, hij is niet vaak stout hoor. Hij is maar zelden stout en dat mag hij ook wel eens zijn.

Als ik Tommy nieuw water geef, dan zeg ik altijd watertje. Jij wil nieuw watertje he Tommy. Hij zit dan altijd op afstand te kijken of ik alles wel goed doe. Tommy doet niet meer helpjes zoals toen bij jou hij de schoonmaakster in de gaten hield. Nee Tommy loopt altijd met me mee, maar als ik aan het schoonmaken ben, dan zit hij op afstand naar me te kijken. Maar stofzuigen, nee daar houdt hij niet van.

Waar is Tommy? Waar is neusje, waar is oortje. Ja dat spelletje speel ik zo af en toe met hem. Ik zeg wel eens: Tommy is lief, Martin is stout. Ja, dan zeg ik bijvoorbeeld: wil Tommy snoepje? Waar dan? En dan loop ik niet met hem mee. En dan zeg ik: Martin stout. Hij begrijpt dat! En bij het kammen gaat het ook wel eens fout. Ach Tommy, Martin stout!

Tommy en ik maken zo heel veel mee. En praten met elkaar, begrijpen elkaar.

Foto behorend bij blog
Gelukkig nieuwjaar! Happy new year! #2022 #happynewyear #hamster 
zaterdag, 1 januari, 2022, 1:09 am - Persoonlijk
door Martin Braak
Ik wens alle blog- en website bezoekers een gelukkig nieuwjaar! Dat 2022 een beter jaar mag worden, een jaar dat we eindelijk geen beperkingen meer hebben.

Foto behorend bij blog
Bye 2021, welcome 2022 
vrijdag, 31 december, 2021, 11:39 am - Persoonlijk
door Martin Braak
Het jaar 2021 is bijna weer voorbij. Een bijzonder jaar was het. Eind 2020 wist ik al dat het een ontzettend druk jaar zou worden en dat is het ook geworden. Ik werkte 37 uur per week en had dit in verband met de vele uren omgezet naar een voltijdsbaan van 40 uur. En toch heb ik ondanks dat ik vanaf september vrijdag niet meer gewerkt heb en december heel veel uren vrij heb genomen, 75 uur over en neem ik mee naar volgend jaar. Ik vertel wel eens hoeveel overuren ik nog heb staan om in de toekomst vrij te nemen. Ik zie dit als tijd voor tijd en laat het niet uitbetalen. Maar de tegenzijde is dat ik bijvoorbeeld afgelopen zomervakantie op papier een kleine drie weken vrij heb gehad. Want in mijn vakantie waren twee momenten dat ik weer aan het werk ging om een cliënt te helpen.

Het jaar 2021 was een jaar dat ik het vaakst in Amsterdam ben geweest. Pak weg 30 keer en daarom ook het vele werktijd. De klus in Amsterdam liep ook gigantisch uit en was ook erg complex. Maar ik ben dankbaar dat ik daar een rol mag spelen. Ik heb in de jaren daar veel geleerd en heb het idee dat ik daar ook waardevol ben. En deze klus zal niet eeuwig duren en tijd voor tijd gaat een keer komen.

Het jaar 2021 was wederom een corona jaar. Een jaar dat ik twee keer gevaccineerd ben en na de eerste keer netelroos kreeg en dat voor iets meer dan 6 weken lang. De tweede keer viel de netelroos gelukkig mee en dat was in mijn zomervakantie. Op moment van schrijven zitten we weer in een lockdown en gaat het hard met de nieuwe coronavirus variant Omicron. Begin van het jaar zaten we in een lockdown en verspreidde Delta variant van het coronavirus. Pas in mei kon ik weer naar de kapper. Maart 2021 was sprake van oplopende besmettingen en ik heb veel besprekingen via Teams gevoerd. Elke week was ik minimaal 1 keer in Amsterdam. En zeker 2 keer bij andere cliënten. We kunnen niet alleen maar vanuit huis werken. Dat gaat gewoon weg niet.

Het jaar 2021 heb ik veel sport gekeken. Ik ben een zeer groot Formule 1 gek en kijk elke race. Dit jaar kon ik alleen Silverstone niet zien en door het verklappen van de ongeluk met Max had ik ook geen zin om terug te kijken. Eén van de weinige races die ik totaal niet gezien heb. En ik kijk al vanaf kinds af aan. Dat Max zijn eerste wereldtitel binnen haalde was dan ook ontzettend gaaf. Ik had het om eerlijk te zijn niet meer verwacht. De Mercedes van HAM was de laatste races zo snel. Overduidelijk dat ze iets illegaals doen want het verschil met Bottas was in mijn ogen te groot en dat doet me terug denken aan de jaren van Schumacher waarvan ook gezegd wordt dat hij geregeld met een illegale auto reed. De zomerspelen waren leuk. Ik ben elke ochtend heel vroeg opgestaan en de zomerspelen gevolgd. En voetbal, maar dat vond ik toch echt minder dit jaar. Weinig wedstrijden bekeken, veel eerste en laatste stuk. De Tour de France volg ik ook, vooral de bergetappes.

Het jaar 2021 gaat de boeken in met slechte zomerweer. In de huiskamer was het niet warmer dan 25,5 graden. En wij hebben geen hittegolf gehad. Wel was het goed genoeg om lekker te fietsen. Daar was ik in juni al mee begonnen. Want toen was het zo mooi weer toen ik een paar dagen vrij had genomen. Heerlijk om hierop terug te kijken. Maar 2021 gaat denk ik de boeken in met veel regen. We hebben echt veel regen gehad vind ik. En in februari heel veel sneeuw. En ik kon gelukkig toen die week lekker thuis werken en blijven. Ik heb toen genoten van de sneeuwvlokken en het opruimen van de sneeuw. Er lag ook zoveel sneeuw dat ik niet eens weg kon rijden. Dat heeft even geduurd voordat ik mijn pad vrij van sneeuw had.

Het jaar 2021 is een jaar dat mijn nichtje Susan een volwassen dame werd. Ze woont nu op haar zelf met haar vriend in Amsterdam. Zo af en toe komt ze op bezoek en dan doen we weer leuke dingen. Zo was ze ook met 2e kerstdag bij mij en hebben we met familie hier kerst gevierd. Het is alweer de vijfde keer kerst zonder mijn beide ouders. Tijdsbesef dat het alweer zo lang geleden is, realiseer ik dat tijd zo snel gaat.

Het jaar 2021 heb ik gebruikt om mijn geluidsapparatuur te vervangen. Het was alweer wat jaren oud en ik houd er van om zo nu en dan muziek te luisteren. En natuurlijk prachtig geluid te hebben als ik series en films kijk. Dit jaar heb ik niet zoveel films gekeken, maar wel veel series. Dat had ik mij voorgenomen om eind 2021 in te halen en heb dan ook geregeld de tijd genomen om een aflevering te kijken. In december als ik opstond ging ik vaak eerst een aflevering kijken met een heerlijk kop koffie.

Het jaar 2021 is het jaar dat ik begonnen ben met de Uni-Halle kleurtjes project. Of wel Campbelli dwerghamsters te fokken in verschillende kleuren en qua gedrag en uiterlijk te selecteren op de Uni-Halle lijn welke ik fok. Ook dit jaar is een kuifje geboren maar ook dit keer weer niet genetisch. De kinderen van deze hamster hebben geen kuifjes. Dit jaar is wel sprake van veel veroudering bij mijn hamsters. En dat is ook logisch. Twee jaar geleden heb ik de schuur neergezet en nieuwe hamsters opgezet. En dat leidt tot veroudering en dat je minder fokt.

Het jaar 2021 is het jaar dat ik niet alleen Witte Molen als voer geef, maar een mix met Versele-Lage. Ik ben iets minder positief over Witte Molen, ook al is het voer niet gewijzigd. Maar het mist iets aan vitamines en er zitten pindas met dop in wat ik best wel nadelig vindt. Ik ga volgend jaar over op geheel Versele-Lage. Omdat uit praktijktesten naar voren komt dat dit iets beter voer is.

Het jaar 2021 staat bekend om energie-prijzen-crisis. Ik heb in mei een airco gekocht omdat ik dacht dat we gaan het weer zo warm krijgen. Maar de airco heb ik meer gebruikt om te verwarmen dan te koelen. De airco verwarmt de woonkamer heel snel en dan is gas verbruiken niet nodig. Eind 2021 gingen de gasprijzen gigantisch omhoog en er zijn zelfs energieleveranciers hieraan kapot gegaan. Op dit moment bedragen de prijzen rond de 1,80-2 euro voor 1 kub gas en 55 cent voor een kilowatt stroom. Dat is veel. Ik had dit jaar naar een elektrische auto gekeken, maar ze kennen nog veel softwareproblemen en daarnaast je kunt niet overal snel laden. En als de accu nog redelijk vol is, dan gaat het extra bijladen ook niet snel. En nu met de huidige energieprijs in mijn achterhoofd: eerst maar beter beeld krijgen of dit een incident is of in de toekomst deze prijzen hoog blijven.

Het jaar 2021 is het jaar dat de bezoekersaantallen op mijn websites terug liepen en dat ik veel tijd besteed heb om de websites sneller en beter te maken. Dit qua technische kant. In juni zakte de bezoekersaantallen in omdat Google de webvitals scores in hun ranking meenamen. Mijn websites zijn van hoge kwaliteit en de grote kwaliteit fotos dat laad traag. In mijn zomervakantie geregeld hieraan gewerkt en op een gegeven moment was ik er ook wel klaar mee. Want Google baseert alles op een gemiddelde van 28 dagen. Ik heb ook veel Youtube filmpjes van Google SEO en anderen met betrekking tot SEO gekeken om hiervan te leren. En weet nu heel veel meer hierover. Het duurde tot oktober dat Google mij een dikke pluim had gegeven en dat de websites een goede 28 dagen gemiddelde score had. En dit is een score op werkelijke ervaringen. Nadeel van mijn websites is dat het door veel kinderen bezocht worden en zij gebruiken oude telefoons en ook nog eens vaak slechte internetverbindingen. Eigenlijk een heel dom systeem van Google als je zo naar kijkt. Want nu krijgen slechte waardeloze snel geladen websites de voorkeur. Niettemin de laadtijden van Dwerghamster.nl is van 5-6 seconden gemiddeld gezakt naar 2,3 seconden. En eigenlijk is dit nog te traag. Het zou onder de 2 seconden moeten zijn. Wat ik zie is dat medio november aantal bezoekers weer hoger is. Maar toch nog steeds 20% minder dan voorheen.

Eind 2021 was het ook geregeld best koud. Maar vandaag en afgelopen 2 dagen was het gemiddeld erg warm. Zelfs zo warm dat we de warmste decembernacht ooit hebben gehad nl. dik 13 graden. We gaan denk ik na corona tijdperk de tijdperk in dat wij energie moeten besparen, van het gas af moeten en dat wij in Nederland meer op kernenergie gaan draaien. We gaan temperatuurrecords verbreken en ik voorspel ook dat een ijsblok van Noordpool ons gaat raken. En tegen deze natuurgeweld niet iets kunnen doen. Ik ga ook voorspellen dat veel huizen op slechte funderingen staan en dat dit een veel groter probleem wordt dan de aardbevingen in Groningen. Door de droogte en door huidige temperatuurwisselingen zijn houten funderingen / palen in de grond van slechte conditie geworden. Mijn voorspelling is dat 2022 een jaar wordt van veel coronavirus verspreiding, maar dan van milder variant. En dat dit het einde in gaat luiden. Corona zal nooit verdwijnen en zal altijd blijven. Maar focus moet meer op verzorging en opname van corona patiënten komen te liggen en minder op lockdowns en beperkingen.

Zo schreef ik in 2020 dat ik niet iets over 2021 wil voorspellen. Wat ik voor mijzelf hoop voor 2022 is dat het een wat rustiger jaar gaat worden. Een jaar met minder drukte. Dat het een jaar mag worden met minder pech. Dat mijn PC nog lekker mag blijven doen en niet vervangen hoeft te worden (tja ding is al 12 jaar oud!). Dat alles weer normaal wordt en wat vaker op kantoor kan zijn. Dat er geen oorlog uitbreekt met Rusland en dat de dreiging snel weg is m.b.t. Oekraïne. Dat we gezond blijven en dat de problemen met mijn neefje opgelost worden. Dat we dit keer wel een mooie zomervakantie weer krijgen. Dat WK voetbal leuk gaat worden (we mogen ingeval meedoen) en dat dit niet leidt tot minder hamsterverkopen (wat bij EK wel het geval was). Dat James Webb telescoop in de ruimte het gaat doen en wij in 2022 kunnen genieten van veel nieuwe ruimte nieuws.

Bye 2021, welcome 2022!

Foto behorend bij blog
Fijne feestdagen #kerst #merrychristmas 
zondag, 19 december, 2021, 6:07 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Gisteren kregen we te horen dat we weer in lockdown gaan. Dat de Omikron variant van het corona virus zodanig gaat verspreiden dat het een groot probleem gaat worden. De winkels waren al verplicht om eerder de deuren in de avond te sluiten. En nu moeten zij allemaal dicht op de essentiële winkels na. Gelukkig was ik vorige week naar de kapper geweest. Maar ik kijk al tegen op hoe lang het vorige keer heeft geduurd en hoe straks gaat lopen.

Als je naar buiten kijkt zie je overal lichtjes, versiering en gelukkig een mooie sfeer. In Vroomshoop was deze week ook een tractor optocht wat erg leuk was! Dat mogen ze elk jaar doen en misschien ook wel leuk om dat op kerstavond nogmaals te doen.

Ik wil, ondanks de lockdown en ondanks dat wij niet meer alles kunnen doen, iedereen fijne feestdagen wensen.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Vakantieverslag 2021 
zondag, 5 september, 2021, 9:49 am - Persoonlijk
door Martin Braak
Op moment van schrijven is mijn vakantie weer voorbij. Terwijl als ik naar buiten kijk de zon prachtig schijnt en voor volgende week weer prachtig weer voorspelt is. De Telegraaf schrijft als titel "de zomervakantie voorbij en daar komt het zomerweer".

Voor mijn vakantie heb ik me laten vaccineren. En dat was niet iets zonder bij effecten. Ik werd ziek (koorts) en voelde me niet lekker. Die werkweek kon ik ook niet veel doen en heb daarom besloten om mijn zomervakantie met een week uit te stellen. Ik kreeg ook netelroos erbij. En ik merkte dat wanneer ik lekker bezig was, ik er minst last van had. 23 juli was het dan zover, vakantie! Dacht ik!, want het was de maandag dat ik een telefoontje kreeg. "Ik durf het eigenlijk niet te vragen, maar de fusie moet nog geregeld worden", service gericht dat ik ben, ben ik direct aan het werk gegaan. Mijn 1e week vakantie was dan ook half werken en half achterstanden huishouding (zoals de woonkamer ff goed schoonmaken) doen, naast de dieren te verzorgen. En natuurlijk de Olympische spelen kijken!

Elke dag stond ik vroeg op om de spelen te volgen. Dat was in mijn eerste twee weken van mijn vakantie erg leuk. En natuurlijk de Formule 1 kijken. Maar ik baalde enorm dat het zo slecht ging met onze Max.

De eerste twee weken van mijn vakantie ook veel gewerkt aan mijn template script van deze website. Google Pagespeed Insight scores waren slecht en ik merk dat Google mijn website vanaf mei dit jaar minder toont. En dat de bezoekersaantallen daarom minder worden. De pagina's werden traag geladen door o.a. dat de javascripts eerst geladen werden en daarna de CSS bestanden. Pas dan werd mijn website gerenderd. Ook vond Google dat er sprake was van te veel shifting. Dat betekent dat wanneer je de website opent er elementen nog verplaatsen c.q. verschuiven. Dat opgelost te hebben dacht ik dat het wel goed zou zitten. Maar dat was niet het geval. Google vindt het nog steeds voor verbetervatbaar. Toen ik via Google Analytics keek naar pagina laadtijden zag ik iets vreemds. Er werden elke dag een aantal pagina's heel traag geladen. Via mijn webserver logs kon ik achterhalen dat het altijd om eenzelfde IP range ging. En dat het om doelbewust trager laden van mijn website ging om Google te misleiden. Toch wel schokkend hoe dit werkt en heb de hele IP range nu geblokt. En daarna vindt Google het nog niet goed. Ze meten met een gemiddelde van 28 dagen en het duurt lang voordat alles goed zit. Ook al laad de website bij mij snel, dat betekent niet dat bij een mobiele gebruiker met een slechte verbinding de zelfde ervaring heeft. Google Insight doet o.a. dagelijks een aantal steekproeven hoe de website geladen is (eigenlijk is het niet Google maar Lighthouse, en elke browser werkt daaraan mee).

Op een gegeven moment dacht ik laat maar zitten. Ik merk dat wanneer je aan de website klungelt Google het lastig vindt om de scores goed te plaatsen. Ik ben later met de website AllesOverRatten.nl bezig geweest. Daar was ik dit jaar in februari mee begonnen. Ik had niet zoveel zin om teksten te schrijven en heb dan veelal gericht op het converteren naar dezelfde scripts als deze dwerghamster site. En gebruikrsvriendelijker gemaakt. Natuurlijk de oude teksten niet niet meer kloppen zoals bij speeltjes herschreven. Want ik had daar nog oude links naar een webwinkel staan die niet meer bestond. In 2011 leuk sponsorartikeltjes gekregen en zo was die samenwerking ontstaan.

In mijn 2e week van mijn vakantie ben ik naar Westfield Mall geweest. Voel me toch een beetje eigenaar en het was leuk om dat te bezoeken. Het was er wel enorm druk. En leuk eten was er niet bij omdat alles al vol zat. Bij een paar kraampjes wat eten gekocht. En heel veel rond gelopen. Maar om eerlijk te zijn niets gekocht. Denk niet dat ik daar vaak naar toe zal gaan. Het is erg ver weg zeg.

Ook lekker wezen fietsen. Ook al was het weer niet altijd goed, er waren genoeg momenten dat de zon scheen en buiten lekker was. In juni had ik vader's fiets al schoon gemaakt en opgeknapt. Heerlijk zijn rondjes gereden. 25 juli was het alweer 5 jaar geleden dat hij overleden was. Die dag kon ik helaas niet fietsen. Maar heb wel hierbij stil gestaan.

Lekker wezen eten zoals bij Kreta in Almelo, El Capone in Borne en het Pannnenkoekenhuis in Borne. Heerlijk dat dit allemaal weer open is en dat je geen echte corona maatregelingen meer zijn die dit plezier belemmerd. Ook McDonalds was ik al vanaf vorig jaar niet meer geweest. En bij International oude herinneringen opgehaald. Daar gingen wij wel eens heen met opa en oma.

In mijn vakantie ook naar een elektrische auto gekeken. Volkswagen ID3 lijkt me wel wat. Mijn broer Peter heeft een tweedehandse ID3 gekocht. Prijs is dan gunstig en het rijdt heerlijk. Maar al snel merk je dat wanneer je onderweg moet opladen, dit niet zo handig is. Als de accu bijvoorbeeld niet te leeg is, laad het niet zo snel. Bij Holten staat hij aan de verkeerde kant qua fastlader.

Natuurlijk wilden wij ook naar een dierenpark of Efteling. Als je anno nu daar heen wilt, moet je eerst reserveren. En we merkten al snel dat dit erg lastig was. Efteling waren al veel dagen volgeboekt. Dan maar naar de dierentuin in Arnhem. Het was er erg leuk. Maar veel dieren heb ik daar niet gezien. Het was meer een leuke boswandeling langs kooien waar je misschien iets kon zien. De olifant kon zich niet verschuilen evenals de giraf. In de middag lekker met Susan wat heerlijks gegeten. Met als appeltaart als toetje. Vincent kreeg op deze dag te veel prikkels en het werd voor ons duidelijk dat uitjes zoals dit voor hem te druk is. Terwijl wij op één van de bankjes zaten, vloog ineens een roodborstje op ons af. En bleef om ons heen. Deze situatie leidde dat we ingeval Efteling uitgesteld hebben tot een rustig periode.

3e week soefte dan ook weer snel voorbij. Vooral omdat mijn inzet weer nodig was en ik deze week half gewerkt hebt.

In de 4e week heb ik de hamsterschuur die ik alweer 2 jaar heb, schoon gemaakt. Alles weer schoon, ook alle planken van stof ontdaan en alle vliegenstront weer weg gehaald. Le Mans 24 uur race gekeken en tja is toch vakantie, dan maar goed volgen toch?!

Ook nog bij Oosterik Denekamp geweest. En wat dacht je? Jawel hoor er was een hele afdeling met kerst artikelen. Heerlijk veel herfst decoratie gekocht en genoten van deze kerstafdeling. Ik vond daar vier poppetjes die ik meer dan 15 jaar geleden ook gekocht had. En deze vier lijken sprekend hierop maar je ziet dat ze van een nieuwe generatie zijn.

Mijn 2e prik in week 5 van mijn vakantie liep ook niet helemaal top. Ik was in de middag ziek, maar de volgende dag was ik alweer redelijk beter. Ik reageerde veel sneller en gelukkig qua ziekte minder heftig. Dit keer geen netelroos, maar elke dag wel 1 of 2 plekjes waar een rode plek ontstond wat ontzettend jeukte. Man o man ik kan er niet tegen.

Dit jaar geen hittegolf. Maar veel bewolking en geregeld een bui. Zelfs beetje storm zat er tussen. In de woonkamer niet warmer dan 25 graden. Terwijl dat vorig jaar opliep tot iets boven de 29 graden. De airco wel geregeld even aan gedaan om de warme druk te verlagen.

De vijf weken vlogen zo ook erg snel voorbij. In week 6 maar weer ingelogd en begonnen te werken. Ik merk dat het ontzettend druk is. Mijn mailbox op mijn werk was zo vol gelopen. Het leek of iedereen weer begonnen was. De telefoon ging, mailtjes met wat meer spoed dan anders. En deze week vloog dan ook zo voorbij. Het weekend was heerlijk qua weer. Prachtig weer! En op moment van schrijven nu, straks de eerste Formule 1 race weer in Nederland.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog