Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Paracetamol kan effect hebben op de vruchtbaarheid van nageslacht 
woensdag, 17 januari, 2018, 9:10 pm - Andere zaken
door Martin Braak
Ik blog wel eens vaker over epigenetica. En zo was laatst paracetamol in het nieuws. Het slikkken van paracetamol tijdens de zwangerschap kan mogelijk vruchtbaarheid problemen bij de vrouwelijk nageslacht leiden. Uit dierproeven met ratten en kleurmuizen is gebleken dat de pijnstiller effect heeft op de voorraad eitjes in de eierstokken.

Paracetamol verstoort in het embryo de aanleg van voorlopercellen waaruit bij vrouwen later de eicellen ontstaan. Er ontstaat daardoor minder eicellen en eierstokken van de vrouwtjes zouden eerder opraken. Verder onderzoek is nodig om te kijken of dit ook bij de mens zo is. Want wij als mens beginnen steeds later aan kinderen en zien paracetamol als een veilig middel. Het zou kunnen dat wanneer mensen later aan kinderen willen beginnen, de voorraad eitjes reeds op zijn door paracetamol gebruik van de moeder.

Eerder onderzoek bleek dat paracetamol tijdens de zwangerschap vaker leidt tot nageslacht met hyperactiviteit of autisme. Alleen is er hiervoor nog geen overtuigend bewijs geleverd.

Of wel wederom een bewijs dat wat dieren eten en leven effect kan hebben op het nageslacht. Zie eerder mijn blog over de hoeveelheid licht en om 's nachts licht bij te schijven. Dit kan negatief effect op het karakter van het nageslacht hebben.




Overige blogposts worden nu geladen...