Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Drinkflessen schoonmaken 
maandag, 29 mei, 2023, 6:38 am - Andere zaken
Afgelopen weken en vandaag ben ik bezig met de Drinkflessen eens goed schoon te maken. Dit keer met chloor. Drinkflessen moet je goed onderhouden, voorkomen dat er bacteriën inzitten en bij opnieuw vullen vies blijft. En daarom is het van belang dat je ze goed onderhoudt.

Als ik drinkflessen vul, dan schut ik de drinkflessen. Met mijn gehoor luister ik of de balletjes nog goed rollen. Door bijvoorbeeld kalk, maar ook door bijvoorbeeld haren of zelfs stukjes bodembedekking, kan de balletjes minder goed rollen. En als dat gebeurd, dat loopt het water minder goed uit de waterfles. De hamster heeft dan moeite met drinken. Als ik aan het verzorgen ben en ik hoor de kliks van de balletjes, dan kijk ik ook of die waterfles wel goed is. Ik denk dat mensen met drinkflessen veel te weinig bij stil staan. Als je een plastic waterfles gebruikt, vervang hem een keer. Het kost maar een paar euro. Ik heb geïnvesteerd in mijn drinkflessen en zij zijn allemaal van glas zodat ik ze op hoge temperaturen kan reinigen.

Chloor werkt beter met warm water dan met koud water. Dat heeft op de chloorverbinding en de oplosbaarheid te maken. Chloor lost in warm water beter op. Daarnaast met de reactiesnelheid. Chemische reacties gaan nu eenmaal vaker sneller met hoger temperaturen. Natuurlijk moet je daarna de drinkfles goed naspoelen.

Ik noem de drinkflessen vaak waterflessen. Geen idee waardoor dit is gekomen!

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.






Speciaal invoegen: