Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Joep Vrijhof, laten we deze legende niet vergeten 
zondag, 20 september, 2020, 3:16 pm - Persoonlijk
Foto behorend bij blog
Zaterdag werd op Facebook bekend gemaakt dat op zaterdag 12 september 2020 Joep Vrijhof overleden is. Joep was bekend in de hamsterwereld als de hybride specialist en fokker. Maar had ook altijd de nieuwste kleurmutaties en wist inhoudelijk ontzettend veel over mutaties. Ook al vertelde hij dat in zijn eigen woorden en uitingen. Hij stond aan de basis van diverse kleurslagen en mutaties. Denk aan de zilvergrijze Campbelli dwerghamster en de driekleur Syrische hamster. Hij had niet alleen hybriden, maar ook zuivere lijnen waar hij ontzettend trots op was.

Ik ken Joep al meer dan 25 jaar en ontmoette hem op één van de eerste Knagersfestijn. Peter en ik waren daar en lieten Joep onze creatie zien: de bonte Russische dwerghamster. Joep, zoals hij altijd enthousiast was, ging helemaal te keer. Het is jullie gelukt!, hoe dan? Joep was toen al bezig met hybride dwerghamsters en meer richting de Campbelli achtigen. Hij noemde deze variant later Rusbelli's.

Joep was bijzonder. We zullen altijd zeggen: Joep was Joep. Hij had een hart voor de NMC, de Nederlandse Muizenfokkers Club, dat nu NKV heet. Ook in de tijd van Rodent was Joep betrokken. Ik kan me nog herinneren dat we een tafel voor Rodent hadden in Hasselt. Joep wilde graag de clubs zo groot mogelijk zien en had zelfs visie hoe dit tot stand moest komen. Op vele evenementen en clubdagen was Joep aanwezig. Elke hobbyfokker kon zo dieren van hem krijgen. Het maakte hem niet uit wie het was. En Joep lukte het om de Mandarijn Campbelli dwerghamster variant te laten erkennen.

Zijn schrijfwijze was bijzonder. Laat staan zijn mailadres in het verleden dat kutte000@wxs punt nl was. Zo mailde hij "ik heb de tsjechische gele zwartoogrusXeigen, jongen allemaal blauw, eerste nest van de blauwe zitten geelzwartogen bij, ook heb ik een geelzwartoog in 'mandarijnkleur', mutatie uit singapore is nog jong, ik heb veel zwarte rusbelli`s de truc is om het zwarte gen met de geelzwartogen te mixen, dan krijg je toverkleuren probleem is dat de self 1-kleurig zonder aalstreep slecht fokt". Dit was een zinnetje uit 2004 en later ontdekten we meer over deze mutaties en mailden we geregeld hierover. Onze gesprekken ging vaak over mutaties en hybriden.

Joep was ook een raadgever. Ook in moeilijke tijden. Een paar zinnen, raak en waar. Joep zal ik dan ook missen en er zal geen Exoknaag zijn waar ik ben dat ik niet aan hem zal denken.

We zullen over tiental jaar nog over Joep hebben. Een legende en we zullen hem enorm missen.

Foto behorend bij blog

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.






Speciaal invoegen: