Blog over hamsters

Winterslaap en koud worden, maar waarom niet gestrest? 
maandag, april 9, 2018, 08:39 PM - Syrische hamsters
Ik zat laatst een stuk te lezen over winterslaap bij de Syrische hamster. Ze hebben testen gedaan om de vraagstuk op te lossen waarom de Syrische hamster niet gestrest wordt indien hij in winterslaap gaat.

Het blijkt dat de Syrische hamster temperaturen tussen 5 en de 20 graden nauwelijks verschil voelt. Ze hebben een test gedaan met muizen en hamsters. Ze plaatsen deze knaagdieren op twee platen met temperatuurregeling. Eentje lekker warm 30 graden en een ander die de temperatuur varieerde tussen 20 en de 0 graden. De hamsters en muizen konden tussen deze twee platen bewegen. De muizen hadden de voorkeur voor de verwarmde tegel. Terwijl de Syrische hamster geen voorkeur had. Behalve als de tegel onder de 5 graden kwam.

Ze hebben dus een verminderd vermogen om temperaturen tussen de 5 en d 20 graden Celsius te detecteren. En daardoor kan hun lichaamstemperatuur voor lange periode dalen zonder dat ze gestrest raken.


joep 
dinsdag, april 10, 2018, 12:31 AM
tegenwoordig goede resultaten bij fokkers,die syren buiten houden!!oude info zei dat je ze zo warm mogelijk moest houden

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.


Speciaal invoegen: