Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«December 2017»
MaDiWoDoVrZaZo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
28 maart 2024

Laatste reacties

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 444.132
    Vandaag: 43
    Gisteren: 58
Hoe gaat het met de Dans Rusjes #defect #hamsters 
dinsdag, 19 december, 2017, 11:59 am - Russische
Een tijdje geleden heb ik twee Rusjes gefokt die een bijzonder defect hebben. Bij stress en bij activiteit gaan ze rondjes draaien. Bij de muizen was dit al bekend en de afwijking heet daar dansmuizen. Paar jaar geleden heb ik met een Japanse wetenschapper hierover gemaild. Hij zocht naar meer informatie over de dansmuis die als huisdier in Nederland gehouden werd. De afwijking is ook bekend bij Roborovski dwerghamsters, maar ik had het zelf nooit bij de Russische dwerghamsters gezien.

Ik zag ze als baby al draaien. Het viel direct op: twee kindjes die hetzelfde hadden. Het zijn twee mannetjes en ik zag ze al draaien terwijl de oogjes nog niet open waren. En toen ze vier weken oud waren heb ik de nestgenoten weg gedaan en deze twee gehouden. Ik heb ze meegenomen naar Marika om te laten zien en om ze te filmen.

Toen ik op Facebook hierover schreef en vertelde dat wanneer ze blijven draaien, ik ze zou inslapen schreef iemand: hebben ze zelf last hiervan? En daar heb ik een hele tijd bij stil gestaan. Ze hebben nu een grote molen en het draaien om hun as doen ze alleen als ze heel veel stress hebben. Meestal lopen ze nu in hun molen en wanneer ze niet samen lopen, dan maakt de ander een groot rondje om de molen. Slapen, eten, drinken dat doen ze zonder rond te tollen. En het tollen is veel minder geworden.

Wel is het bijzonder dat zij de enige twee zijn die bij mij een wintervacht aan het krijgen zijn.

Ik heb ze samen zitten omdat bij mij bijna altijd goed gaat. Ze hebben echt heel veel aan elkaar. Ze lopen vaak samen in het molentje en ze slapen altijd bij elkaar.

Het is de juiste keuze geweest om ze niet in te laten slapen. Ze hebben plezier ondanks hun defect.

Foto behorend bij blog



Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.






Speciaal invoegen: