Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Snorharen nader bekeken #hamster #snorharen 
zondag, 20 november, 2016, 7:20 pm - Andere zaken
Het is al een hele tijd geleden dat ik hier over snorharen schreef en misschien is het wel dubbel. Ik weet het niet! Het was met het schrijven van de website AllesOverRatten.nl dat we aan het verdiepen waren hoe snorharen werken. En later heb ik een versie voor de Russische dwerghamster geschreven die je bij de algemene informatie hier op de website kunt vinden. Snorharen blijven bijzonder. Mede omdat wij geen beeld kunnen vormen hoe het "voelt".

Foto behorend bij blog

Op de bovenstaande foto is heel mooi te zien dat rondom de kop de snorharen zitten. Zowel boven als ook onderaan. Elk snorhaar heeft een eigen plaats in de hersenen. Het zijn er ongeveer 60 stuks. Als je slowmotion filmpjes bekijkt, zie dat de snorharen constant in beweging zijn. Ik heb een paar filmpjes op mijn site staan. Klik op bijpassende link om dit te zien en over de snorharen te lezen.

De baby's worden met snorharen geboren. Dit is maar goed ook anders zouden ze de tepels niet vinden. Maar de vraag is of de baby's meer met hun snorharen voelen en of het een beeld geeft. Wat we vaak zien is dat wanneer een baby uit het nest ligt, hij omdraait en terug kruipt. Ook al is de moeder van het nest af. Hoe kan dit?, is dit door temperatuur of voelen ze geluid d.m.v. hun snorharen?

Bijpassende link: http://www.dwerghamster.nl/russische/ui ... /index.php

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.






Speciaal invoegen: