Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Wanneer is het moment om een #hamster in te laten slapen? 
vrijdag, 5 augustus, 2016, 2:47 pm - Syrische hamsters
Soms krijg ik de vraag wanneer het moment is om een hamster in te slapen. Dat is een lastige vraag waarop geen goed antwoord op bestaat. Persoonlijk vind ik dat een hamster niet moet lijden en geen ondragelijke pijn moet hebben. Maar dit is niet te testen en je weet niet altijd wanneer dit moment is.

Ik zal aan de hand van één van de huidige Syrische hamsters vertellen. Eind vorig jaar kwam mijn broer Peter binnen lopen met een Syrische hamster driekleur en zei "die is voor jou". Waarom?, omdat het een bijzondere hamster is. Want zij is al ruim twee jaar oud. In mijn hand en goed bekeken dacht ik: Peter, je maakt vast een fout... Maar nee, mijn broer Peter blijft volhouden dat zij al ruim twee jaar oud is en in ons eigen gemaakte stamboom systeem registreer je niet zomaar een foute datum.

Het is een hamster die nooit echt een naam gekregen heeft. Ze staat altijd bij de tralies om aandacht te vragen en is erg bewegelijk. Ik hoor haar molentje, dat een vreemd piepend geluid maakt, geregeld. En op de hand blijft ze niet zitten en in no time loopt ze aan de ander kant van de bankstel. Maar bijzonder blijft het wel, want ze veroudert niet zoals andere hamsters. Want ze is nu de drie gepasseerd.

Ongeveer 6 weken geleden zag ik haar waggelend door haar kooi lopen en dat zij daarbij heel erg trilde. Dat doen hamsters in hun laatste levensfase wel vaker. Op de ochtend de volgende dag zag ik haar liggend in de kooi, onregelmatig ademhalen, reageerde nergens op, ook niet op mijn stem. Ze voelde koud aan en dat betekent dat de hamster niet meer bij volle bewustzijn is. 's Avonds kwam ik thuis en hoorde ik haar molentje. Verbaast!! liep ik naar haar kooi en zag ik haar bij de tralies staan.

Een week geleden zag ik haar weer trillen en paar uur later op de grond liggen. Wederom reageerde ze nergens op. De voorpootjes gestrekt en zo ligt zij nooit normaal. Ik dacht nog "ze heeft een paar goede weken gehad, het is nu afgelopen". Maar wat denk je? Ook nu liep ik verbaast naar het geluid van haar molentje en stond ze wederom bij de tralies.

Foto behorend bij blog

Dit is een foto van gisteravond. Ik merk wel dat ze niet alles mee krijg en als ik haar kooi open ik wat extra geluid en beweging moet maken zodat ze weet dat ik haar pak. Anders schrikt ze enorm en maakt ze een bijtbeweging die ze nooit heeft gedaan. Ze loopt zonder trillen door haar kooi en loopt elke avond heel even in haar molentje. En eet en drinkt normaal.

Foto 12 december 2015:
Foto behorend bij blog

Foto 14 november 2015:
Foto behorend bij blog

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.






Speciaal invoegen: