Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
NKV ledenvergadering en clubdag 
zondag, 14 september, 2014, 11:28 am - Evenementen
Afgelopen zondag 7 september 2014 was het dan zover: de algemene ledenvergadering en clubdag van de knaagdieren vereniging N.K.V. Dit gehouden bij Rebas te Gassel.

Op de ledenvergadering vertelde de voorzitter René Bastiaans dat hij te weinig tijd en energie had om de verenging te trekken en aan te sturen. En dat hij vond dat hij te weinig bereikte. En dat hij tot de conclusie is gekomen om de voorzittershamer door te geven. Als potentiële kandidaat had het bestuur Rolf op het oog, echter op het laatste moment heeft hij afgezegd. Roxanne had zich van te voren aangemeld en bij de verkiezing was bijna iedereen voor dat zij de nieuwe voorzitter wordt.

Tijdens de vergadering heb ik een stuk toegelicht over het nieuwe besluit Houders van dieren en toegelicht waar de knelpunten zitten en hoe e.e.a. gezien moet worden.

Anneke Vermeulen kreeg een speltje uitgereikt in verband met dat zij 40 jaar lid was van de vereniging. Tja dan ga je zelf ook eens nadenken. Hoelang ben ik al lid? Om eerlijk te zijn weet ik dat niet. Ik was denk ik al lid toen ik 15 was. Dus pak weg 25 jaar of langer!

Het was prachtig weer en de tijd vloog voorbij. In de middag zijn er diverse dieren besproken die voorlopig erkend zijn. Zoals de driekleur muis die voorlopig erkend is zijnde een combinatie van drie erkende kleurslagen. Echter de driekleur muis is vaak een combinatie van een albino-variant kleur, bontfactor en splash. Splash zorgt ervoor dat de c-mutatie weer uitgaat.

Tussentijds was er een BBQ.

Ik zou nog een stuk vertellen over tandproblemen voorkomen bij de Russische dwerghamster, maar de groep werd na de BBQ al snel weer kleiner. Wel hoorde ik dat bij de muizen een defect voorkomt dat ervoor zorgt dat zowel boven als onder dubbele snijtanden groeien. Ik had hier nog nooit iets over gehoord.

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.






Speciaal invoegen: