Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Roborovski dwerghamster Platinum 
zondag, 7 maart, 2010, 6:32 pm - Roborovski
Sommige White-Face Robbies willen naar mate ze ouder worden witter worden, soms wel helemaal wit. Vandaag hebben Nella en ik hierover gemaild. Ter vastlegging denken we beide dat het hier om de dominante White-face variant gaat die eveneens voor het recessieve variant draagt.

Er zijn namelijk twee soorten White-Face. Eentje die dominant is. Die zijn verder normaal van kleur. En eentje die recessief is. Die zijn lichter van kleur.
Sharmayne 
dinsdag, 11 mei, 2010, 9:06 pm
Hoi,

Weet niet of je iets aan deze info hebt maarja..

Ik zelf heb een Platinum vrouwtje, alleen heb ik haar gekocht toen ze ongeveer 6 weken was. Op dat moment was ze al erg licht. Nu 7 maanden verder is ze nog iets lichter geworden maar niet veel.
Nu het rare beide ouders waren wildkleur eveneens de broertjes en zusjes van mijn vrouwtje.
Ik heb ook nog een wildkleur mannetje en ze hebben wel al een nestje gehad en de jongen waren wildkleur en white face.

Groetjes,
Sharmayne
Martin 
vrijdag, 14 mei, 2010, 3:41 pm
Hoi Sharmayne,

Dankje voor je informatie. Het lijkt mij dat je een normale White Face hebt. Je schrijft namelijk iets lichter en dat zijn alle White Facejes op den duur. Bij Platinum worden ze spier wit. Het verkleuren gaat gewoon door.

Als de ouders wildkleur waren, dan moet het om een recessieve White Face gaan. Dan moet het wildkleur mannetje waaraan je haar gekoppeld hebt, drager zijn voor White Face.

Groetjes,
Martin
Sharmayne 
zondag, 16 mei, 2010, 8:02 pm
Hoi,

Nou ze is bijna spierwit, op haar rug heeft ze nog een beetje pigment op sommige haartjes.
Ik wil wel een foto van haar sturen maar ik weet niet waar ik die dan naar toe moet sturen..

Groetjes,
Sharmayne
daphne 
zaterdag, 17 juli, 2010, 8:28 pm
hey,

Ik had eerst een Russchische dwerghamster, maar deze is helaas gestorven toen ik niet thuis was. Mijn ouders hadden vlug een andere dwerghamster gekocht, maar het was geen Russchische zeiden ze. Toen ben ik gaan zoeken welke dwerghamster ik dan nu had, en als ik dat zo lees denk ik dat het een Roborovski hamster heb. Zijn naam is Remy en hij is heel wit van kleur met een licht streepje op zijn rug. Ook is hij heel speels en hem plakken is een ware ramp. Ook bijten doet hij graag. Wel heb ik een handig trucje gevonden om hem uit zijn kooi te halen als ik deze ga schoonmaken. Ik heb voor hem een bal gekocht waar hij in kan lopen en heb hem geleerd daar in te gaan als ik deze bal voor zijn deurtje zet. Hij kruipt daar nu gewoon in en dan zet ik hem op de grond en kan ik zijn kooi schoonmaken.

gzt daphne

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.






Speciaal invoegen: