Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Zal Mandarijn ooit taboe worden? 
zaterdag, 6 december, 2008, 4:18 pm - Russische
Steeds meer fokkers erkennen de drinkproblemen bij de Mandarijnen en Mandarijn gerelateerde kleuren. Afgelopen twee jaar lijkt het ook steeds heftiger te worden, zelfs zodanig dat ik elke kleine fokker sterk afraad om met de kleur te fokken. Kijk het is iets anders dat je een fokker met veel ervaring bent. Dan weet je hoe je moet fokken en weet je ook welke acties je moet nemen indien het niet goed zit. Je erkent de problemen eerder en staat stil bij de problemen. Maar kleine (hobby)fokkers willen een nestjes fokken die gewoon gezond zijn en geen problemen hebben.

Het fokkerswereldje wordt harder en het lijkt erop dat sommige kleurslagen taboe worden. Roan bij de Syrische hamster is een voorbeeld hiervan. Zal Mandarijn ooit een keer onder deze kleurslagen vallen?

Ik fok zelf nog heel af en toe met een lijn die nauwelijks problemen kent. Kijken hoe het gaat. Ik heb er 3 gehouden en geen problemen. Nu daarmee weer een generatie fokken.

Het blijft een prachtige kleurslag.

Foto behorend bij blog

En helemaal 'taboe' een Mandarijn Beige.

Foto behorend bij blog

Een Mandarijn beige is heel licht geel van kleur en kent nauwelijks ticking. Maar kijk eens naar de kop, duidelijk hybride. Daarnaast kunnen ze een draaikop hebben.
Juliet van Ree 
dinsdag, 9 december, 2008, 10:30 am
Zo k ben effe je blog aan het bijlezen. Ik ben blij dat jij wel door blijft fokken met mandarijn maar het is idd een hele moeilijke kleur met alle nadelen die eraan vastzitten. Ikzelf brand m'n handen er voorlopig niet aan, eerst maar eens wachten tot anderen (w.o. jij) een stabiele lijn weten te creeeren.
Marco Jacobs 
woensdag, 11 augustus, 2010, 4:01 pm
Beste Martin
Ik woon in China en hier zijn de mandarijntjes erg in trek, ze worden hier in het Chinees "pudding"(Pu-ding) genoemd. Ik heb hier verder niet veel van drink en plas problemen gehoord.
Met groet Marco

Martin 
donderdag, 12 augustus, 2010, 12:49 pm
Hallo Marco,

Dankje voor je bericht. Ik wist niet dat in China daar pudding werden genoemd, dit zal waarschijnlijk komen uit Singapore. Daar worden ze ook veelal pudding genoemd.

Eigenlijk is dit een onjuiste benaming. Toen ik de geel wildkleur roodoog voor het eerst weg deed, waren deze exemplaren heel groot en dik. Toen werden deze exemplaren pudding genoemd omdat ze zo plomperig waren. Zo is deze naam ontstaan. Later werden de geel zwartogen of wel de mandarijnen aan Singapore verkocht en deze werden toen ook pudding genoemd.

When you cannot read this, please say it. Ik weet namelijk niet of je NL kunt lezen of een vertaler gebruikt.

Groeten,
Martin
Marco 
dinsdag, 17 augustus, 2010, 3:46 pm
Natuurlijk kan ik dit Lezen, ik heb lange tijd in Nederland gewoond :-)
Ik ben toevallig tegen jouw blog aan gelopen toen ik wat info zocht over hamsters. Ik had namenlijk een koppeltje gekocht van een boertje dat hier aan de weg knaagdieren verkocht, (brood fokkers zijn hier echt brood fokkers) Ze hebben inmiddels 4 kleintjes maar moeders heeft nu twee ontstoken tepels. Ik mag hopen dat het goed met haar komt, ze is namelijk super tam, ze droeg zelfs de kleintjes zelf op mijn hand de dag na de geboortje.

Je blog is erg informatief en ik geniet erg van je foto's
Groetjes Marco

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.


Speciaal invoegen: