Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Hybride bij een ander diersoort 
donderdag, 7 augustus, 2008, 7:47 pm - Andere zaken
Bij de Russische en de Campbelli dwerghamsters kennen wij hybriden en er zijn veel discussies over hybride altijd hybride blijft, of dat wanneer je op een zuiver soort terug kruist, op den duur zuiver krijgt. Ik ben van mening dat wanneer je niet selecteert op een uiterlijk en generaties op 1 zuiver soort terug kruist, de hybride chromosomen op den duur verdwijnen.

Nu las ik een stukje waar het eigenlijk bevestigd wordt. Hierbij het stukje!

Hij is de laatste van zijn soort. Na bijna honderd jaar eenzaamheid lijkt schildpad Lonesome George (Eenzame George) echter genoeg te hebben van zijn isolement, en zijn unieke genen te willen doorgeven aan het nageslacht.

De enig overgebleven Pinta-schildpad, een ondersoort van de Galapagos-reuzenschildpad, is eindelijk aan het paren met een vrouwtje van een verwante ondersoort. Acht bevruchte eieren rusten in een broedmachine, meldt het onderzoekscentrum op de Galapagos-eilanden, waar George al 36 jaar verblijft.

Hij deelt zijn onderkomen met twee vrouwtjes van de verwante ondersoort, maar zijn verzorgers hadden de hoop op nageslacht al bijna opgegeven. George is 60 tot 90 jaar oud en kerngezond. Hij leek nooit te talen naar seks, maar vorige maand werden de eerste drie bevruchte eieren in zijn hok aangetroffen.

Als de eieren over vier maanden uitkomen, is de soort nog niet gered, want George's kroost zal hybride zijn. Het zal generaties vergen om een 'volbloed'-schildpad terug te kruisen.

George werd in 1971 op het eiland Pinta ontdekt. Daar waren sinds 1906 geen schildpadden meer gezien. Ze zijn eeuwenlang bejaagd en later verdrongen door uitgezette geiten.


Bron: FOK.nl

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.






Speciaal invoegen: