Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Vrouwtje overleden en kids zijn maar 2 weken oud 
woensdag, 2 april, 2008, 7:46 pm - Russische
Paar dagen geleden is helaas een vrouwtje overleden en ze laat vijf jongen achter die toen net de oogjes open hadden. Ik heb ze in de woonkamer gezet, in plaats van de bijkeuken. De bijkeuken is 's nachts toch wat kouder.

Wat ik als eerst gedaan heb, is heel veel kleine granen en pitten als voer gegeven. Er ligt een berg voer in zodat ze weinig moeite hoeven te doen om te eten. Daarnaast heb ik een heel klein waterbakje ingezet, deze staat scheef zodat ze goed kunnen drinken. Daarnaast geef ik ze komkommer en appel.

Op dit moment leven ze al 2 dagen zonder moeder en het gaat gelukkig goed. Het is een leuk gezicht dat ze allemaal hun wangzakjes vol hebben en lekker speels door de kooi lopen. En na wat speeltijd gaan ze lekker met z'n vijfen weer bij elkaar slapen. De ukkies zijn niet groter dan 1,5 cm.

Ze gaan het redden!

EDIT

Foto van 3 april:
Foto behorend bij blog
Chantal 
donderdag, 3 april, 2008, 7:11 pm
Hè wat sneu voor die kleintjes dat hun moeder is overleden. Wel fijn dat ze bij jou zo goed verzorgd worden.

Groetjes Chantal

PS: Ik had laatst op het hamsterforum opgemerkt dat ik wel een fotoreportage wilde van mijn hamsters. Helaas is exoknaag voor ons erg ver weg, en voor de hamsters helaas een te lange reis. Dus dan geniet ik maar gewoon van de foto's van jouw hamsters! ;-)
Juliet van Ree 
vrijdag, 4 april, 2008, 7:37 pm
Hallo,

Ik heb je blog gelezen naar aanleiding van je post op het hamsterforum. Ik ben blij om te zien dat je hamstertjes goed eten. Ik zal voor ze duimen!

Groetjes,

Juliet
Charissa 
zaterdag, 19 april, 2008, 12:00 am
Mama Lilo (russische dwerghamster) is paar uur geleden overleden, heb r net begraven en zit nu met de babies, die zijn nu 12dgn oud en wil proberen om er alles aan te doen dat ze het redden zonder mama. Weet in alle eerlijkheid niet of het goed of slecht is, maar papa Syb was en is er nog steeds bij...

Ben nu eigenlijk intriest, voel me schuldig want is gebeurd doordat ze te fanatiek dr kooi probeerde te verlaten, nekje gebroken tussen spijltjes, ben nog nooit zo geschrokken geloof ik.

Als er tips of ideeën zijn voor de babies en weduwenaar dan heel graag, alvast bedankt.

Charissa
Martin Braak 
zaterdag, 19 april, 2008, 6:12 am
Lees ook dit:
http://forum.dehamster.nl/viewtopic.php ... mp;start=0
Charissa 
zaterdag, 19 april, 2008, 8:15 am
Heel erg bedankt voor de snelle reactie en link naar het forum wat echt gaat helpen. Ben er vannacht samen met mn zus ook om en om bij gebleven, papa Syb ligt ergens te snurken, nog niet weer richting kids geweest dus.

Gaan het iig proberen, oogjes zijn nog net niet open dus wordt spannend, heb het uitgerekend en Lilo is van 7 op 8 april van deze ukkies bevallen, dus zijn dan idd ong 10-11 dgn oud. 3x wildkleur ala paps en 1x pearl, net als mama was...
Martin Braak 
zaterdag, 19 april, 2008, 11:04 am
Graag gedaan en succes! Hoop dat alles goed gaat komen!

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.






Speciaal invoegen: