Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Maart 2008»
MaDiWoDoVrZaZo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
28 maart 2024

Laatste reacties

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 444.130
    Vandaag: 41
    Gisteren: 58
NMC Ledenvergadering en clubdag 
zaterdag, 15 maart, 2008, 8:10 pm - Evenementen
Vandaag was de ledenvergadering van N.M.C. en daarna werd de clubdag gehouden. De vergadering duurde wat lang en over diverse punten werd gediscusseerd.

In de discussie bleek dat het clubblad heel waardevol gezien wordt. Leden vinden een clubblad handig om later op na te slaan. Het wordt als een waardevolle contact met de vereniging gezien. Ook werd er gesproken dat een ander vereniging een jaarboek/jaarverslag uitbrengt. Dit lijkt mij persoonlijk mooi.

Na de vergadering werd een stuk voorgedragen m.b.t. erfelijkheidsleer. Ik heb bij de roodoog nooit stilgestaan waarom de ogen rood van kleur zijn. Maar dit is omdat de ogen geen kleur hebben en feitelijk doorzichtig zijn. De bloed in de bloedvaten zorgen dan voor een rode kleur.

Ook werd aangehaald wat lethaal feitelijk betekent. Lethaal betekent dat het niet levensvatbaar is of dat in een later stadia iets mankeert waardoor een dier minder lang leeft of ongezonder is. Wanneer het betekent dat in een vroege stadium dood gaat, dan is het afhankelijk of het skelet al gevormd is of niet. Wanneer een vrucht afgestoten wordt en skelet is nog niet gevormd, dan absorbeert de baarmoeder het. Dit kan betekenen dat het vrouwtje later onvruchtbaar wordt. Wanneer het skelet wel gevormd is, dan kan het gaan verstenigen, kristaliseren. Het vocht gaat langzaam eruit en er blijft een hard iets achter. Dit lijkt op een steentje.

Voor mij is dit DE bevestiging om geen lethale factoren onderling te fokken, ook al lijkt er niets aan de hand is. Ze hebben a.h.v. foto's van baarmoeder van een dier waarbij lethale genen onderling gefokt is, aangetoont dat er resten achter blijven.

Na de voordracht werd er een leken keuring gehouden. Onder begeleiding van een echte keurmeester mochten leden zelf hun dieren keuren. Daarnaast mochten we op de school in Barneveld kijken naar de dieren die daar gehouden worden.

Al met al, de ledenvergadering was niet zoveel aan, de clubdag wel!

Ben jij een fokker van kleine knaagdieren en ben je nog niet lid van N.M.C.? Kijk dan eens op www.KleineKnaagdieren.nl!

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.






Speciaal invoegen: