Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Hoe herken je een Geel bluefawn? 
zondag, 29 november, 2009, 5:44 pm - Russische
door Martin Braak
Ik krijg wel eens mailtjes met de vraag of het om een Geel-wildkleur roodoog gaat of om een Geel bluefawn. Het is aan de hand van foto's erg lastig om dit met zekerheid te zeggen, tenzij het overduidelijk een bluefawn is.

Geel bluefawn is namelijk een heel onstabiele kleur. Ene keer zijn ze heel blauwachtig en ander keer heel geelachtig. De aalstreep is zilvergrijs van kleur, maar dat komt ook bij de Geel wildkleur voor. Vooral als ze voor Blauw-wildkleur dragen. Dus aan de kleur van de aalstreep zijn ze niet altijd te herkennen.

Beste is dat je op hele jonge leeftijd kijkt. Bij de eerste paar dagen kijk je puur naar de oogkleuren. Je hebt namelijk de normale zwarte ogen, dat zie je direct na de geboorte al. Dan heb je twee soorten rode ogen, eentje die rood blijft en eentje die naar donkerrood/zwart kleurt wanneer ze 2-3 weken oud zijn. Wanneer de kleur van de ogen donkerder wordt terwijl bij geboorte een roodoog betrof, dan gaat het om een viesbruin of viesbruin gerelateerde kleur zoals beige. De rode ogen die later ook rood zijn, daar gaat het om de Geel wildkleur mutatie.

De Geel bluwfawn zijn bij een leeftijd 5-10 dagen oud heel erg blauw en worden dan pas geel. Dit terwijl de Geel wildkleur al direct geel is. En daaraan kan je beste de kleur herkennen.

Foto behorend bij blog

Op de bovenstaande foto staat een Geel bluefawn. Je ziet dat alle haartoppen blauwgrijs zijn.




Overige blogposts worden nu geladen...