Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

December 2007»
MaDiWoDoVrZaZo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
29 maart 2024

Laatste reacties

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 444.170
    Vandaag: 21
    Gisteren: 60
Kan een Pearl een wintervacht krijgen? 
zaterdag, 8 december, 2007, 10:04 pm - Russische
door Martin Braak
De Russische dwerghamster kan een wintervacht krijgen. Wanneer de Rus denkt dat de winter eraan komt verruilt hij zijn zomerjasje in een winterjasje. De kleur wordt dan langzaam grijzig tot wit. Natuurlijk ligt het ook aan wat de oorspronkelijke kleur is. Zo kan een Blauw-wildkleur in wintervacht er anders uitzien dan een Wildkleur in wintervacht (vooral in het begin).

Maar naast dat de kleur anders wordt, worden de haren ook donsiger. Ook kan het qua karakter iets wilder worden. Ze kunnen wat angstiger en loperiger worden.

Elke jaar krijg ik weer dezelfde vraag: kan een Pearl ook een wintervacht krijgen? Kan je dat ook zien? Ja, een Pearl kan ook een wintervacht krijgen. Meestal zie je alleen dat de haren wat donsiger worden. Op het forum van DeHamster.nl heb ik een keer een reactie gelezen dat een Pearl niet qua kleur kan veranderen. Dat is niet correct. Wintervacht kent verschillende variaties, zo kan een Rus een beetje wintervacht krijgen en grijs blijven, maar het komt ook voor dat een Rus totaal wit wordt. En zo kan een Pearl ook helemaal wit worden.

Een Pearl in wintervacht:
Foto behorend bij blog

Als je specifiek naar de mutatie Pearl kijkt, dan weten we eigenlijk niet wat Pearl is. In het begin toen de mutatie net in Nederland was, bleken veel Pearl mannen steriel waren. Dit was dan ook mede de reden dat een aantal fokkers dachten dat de Pearl feitelijk een constante vorm van wintervacht kon zijn.

Nu zijn de Pearl mannen gewoon vruchtbaar. Waarschijnlijk is dit door selectie gekomen. En we weten dat een Pearl wel degelijk wintervacht kan krijgen en dus niet een constante vorm van wintervacht kan zijn. Maar wat het nu is... Nog steeds weten we het niet! Is het nu een bontfactor, of moeten wij dit als een Siamees zien?, of is het een patroon?




Overige blogposts worden nu geladen...