Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«November 2014»
MaDiWoDoVrZaZo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
28 maart 2024

Laatste reacties

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 444.131
    Vandaag: 42
    Gisteren: 58
Welkom Sinterklaas 
zondag, 16 november, 2014, 9:15 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Afgelopen weekend was het dan zover!, de intocht van Sinterklaas. Dit jaar inclusief rellen door mensen die zwarte piet rasistisch vinden. En ze hebben dit jaar nieuwe pieten geïntroduceerd: clownpiet, kaaspiet, stroopwafelpiet en vies-van-roet-piet. Dat laatste ach dat past in de lijn dat zwarte pieten zwart zijn van de roet. En dat mag van mij wel, ze mogen van mij wel wat minder donkerbruin zijn.

Maar rasistisch? Ik denk dat de mensen die dat vinden, het niet begrijpen. De kinderen houden van deze pieten. Zoveel dat ze op volwassen leeftijd boos worden als ze aan de zwarte piet komen. Zwarte piet is de kindervriend en als je daarmee vergeleken wordt en je vindt dat rasistisch, zie het als een ware compliment. Dat er tijdens de intocht gedemostreerd werd, dat kan echt niet! Het is een kinderfeest en dat mag je never nooit niet verstoren.

Rasistisch is het in mijn ogen trouwens niet. Als je ware traditie bekijkt, waren het geen slaven, maar hulpen van Sinterklaas. En Sinterklaas ontvermde over deze hulpen. We kunnen alles rasistisch vinden, van blanke vla, witte melk tot negerzaad. En dat laatste bestaat echt! Nee, nee, wat mij trouwens opviel was dat bij de intocht geen liedjes gezongen werden waarin "zwart" voorkwam! Diep triest.

Vandaag ben ik met mijn neefje Vincent naar de Club van Sinterklaar en de pratende paard geweest. Geweldig leuke film en hardstikke mooi gefilmd. Laten we nu ff eerlijk zijn, lijken deze zwarte pieten op... Vincent heeft genoten en is gek op zwarte piet!

Foto behorend bij blog

Owja, ik heb een nieuwe Syrische hamster:

Foto behorend bij blog

Ze heet Meisje, ja de zoveelste!

Foto behorend bij blog




Overige blogposts worden nu geladen...