Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Augustus 2009»
MaDiWoDoVrZaZo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
19 maart 2024

Laatste reacties

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 442.052
    Vandaag: 18
    Gisteren: 59
Wintervachtproject, ze is bijna geheel uit wintervacht 
woensdag, 19 augustus, 2009, 8:59 pm - Russische
door Martin Braak
Vorige week dacht ik nog, mijn Wildkleur vrouwtje blijft nog steeds haar wintervacht houden. Ze was namelijk erg grijzig van kleur en had nog steeds witgrijze vlekken. Maar vandaag zag ik haar weer en pardon? Je bent ineens zo bij gekleurd?!

Heel typisch, zo snel dat ze in Wintervacht zat, zo snel is ze van grijs naar normaal veranderd.

Foto behorend bij blog
Lichte buikkleur 
zondag, 16 augustus, 2009, 6:44 pm - Dwerghamsters
door Martin Braak
Vandaag ben ik naar Standdaarbuiten te, volgens mij Zeeland?, gereden. Heen was een lange rit, voornamelijk omdat een deel van de snelweg afgezet was en dat ik 3 kwartier in een file stond. Terug reis ging ingeval beter. Ik ben namelijk vandaag naar Alice de gerbilfokster geweest waar ik Melissa ontmoet heb. We hebben hamsters geruild en zo heb ik weer nieuwe Engelse Russen. Hopen dat dit keer beter gaat. Ik had er maar om vier gevraagd... Krijg ik er 12!

Onderweg heb ik een stuk over Orca's geluisterd. Best interessant. Je hebt familie's die andere geluiden maken. Stammen ze van elkaar af, dan zijn de roep geluiden deels gelijk, maar een stukje is anders. De familie's ontmoeten elkaar ook en zijn dan vriendelijk tegen elkaar. Wanneer er veel vis is, zwemmen ze met elkaar en ze gaan uit elkaar wanneer er te weinig vis is.

En toen kwam het. Waarom heeft een Orca een witte buik en van boven donker van kleur? Ooit over nagedacht? Ik niet. Maar het antwoord is heel simpel en heel logisch: van boven is de zee donker en dan zie je de Orca niet zwemmen. Als je vanaf de zeebodem naar boven kijkt, lijkt alles heel licht en daarom een lichte buikkleur. Of wel schuttingskleuren. De Orca valt niet op.

He! Zou dat ook voor de dwerghamsters gelden? Waarom hebben de dwerghamsters een lichte kleur? Misschien is het zo dat ze een voorouder hebben die in bomen klimmen. En als je vanaf de grond naar boven kijkt, zie je een lichte kleur minder snel dan een donker kleur.
Het weer 
zondag, 16 augustus, 2009, 6:40 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Gisteren en vandaag was het zomerswarm. Gisteren met mijn vader gefietst en ze hadden 28 graden voorspelt. Het leek er niet op te worden, maar werd het wel. Het waaide best wel hard en zodoende was het op de fiets niet warm. We hebbben pak weg 24 kilometer gefietst, van Vroomshoop tot voor Ommen bij het parkeerplaats Westeroever. Daar zijn we afgestapt en hebben we gekeken waar je aan de ander kant ook kunt wandelen. Lol, kwamen we een rivier tegen. Wist ik totaal niet. Binnenkort daar eens verkennen.

De laatste week van mijn vakantie had ik erg mooi weer. Dit maakte de vakantie goed en eigenlijk over het weer niet veel te klagen. In mijn vakantie wel een aantal regenachtige dagen, maar uiteindelijk viel alles wel mee.

Voorspelling is dat aankomende week een hittegolf zou brengen. Ben benieuwd!

Waarom legt Martin dit hier vast? Ik vind het leuk om terug te lezen hoe het weer was. De hamsters hebben tot nu toe niet echt te klagen. Nu in de avond hebben ze rond 8 uur al schaduw van de garage. Dat hebben ze in juni/juli namelijk niet, dan staat de zon net zo dat ze tot 's avonds laat zonlicht hebben. Maar wanneer er waait, is het daar ook minder warm.
Het mysterie van de gekleurde neus 
woensdag, 12 augustus, 2009, 9:56 pm - Campbelli
door Martin Braak
Ja, het mysterie van de gekleurde neus. Wanneer je de neus van de Campbelli bekijkt, zie je beide kanten een bolletje. Deze bolletje is wit van kleur. Hieronder een foto van een Wildvang Campbelli en een Argente Campbelli. Duidelijk is te zien dat beide kanten witgrijs van kleur is.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

De Russische dwerghamster kent dit ook, zie hieronder:
Foto behorend bij blog

Maar nu komt het! Eerst een foto van een Zwart Rusje en daaronder een foto van een Zwarte Campbelli:

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Zie je het verschil? Bij de Zwarte Campbelli zie je het witte wel, maar dat zijn niet de bollen zelf, die zijn zwart van kleur. De kinvlek komt bij de Campbelli eigenlijk zo ver omhoog dat dit zichtbaar op de neus wordt. Een ander foto:

Foto behorend bij blog

Een Solid Blue Campbelli dwerghamster. Hier aan kan je heel duidelijk zien dat de bollen op de neus een gelijke kleur heeft als de dekkleur. Terwijl als je een niet zwart gerelateerde kleur hebt, deze bollen witgrijs van kleur zijn.

Ik concludeer dat de kleur van de bollen van de neus een zelfde kleur heeft als de buikkleur!
Foto's van diverse kleurslagen en mutaties Campbelli dwerghamsters 
vrijdag, 7 augustus, 2009, 7:36 pm - Campbelli
door Martin Braak
Afgelopen week heb ik veel foto's terug bekeken. Tja ik heb vakantie en terwijl ik wat ligt te knutselen en wat series zoals Mentalist kijk, zat ik de foto's te bekijken. Ik kwam zelfs foto's tegen van 2005 en 2006 die ik nooit gebruikt heb.

Voor mijn Campbelli kleurenoverzicht project heb ik maar liefst bijna 250 foto's verzameld. Het is alleen ontzettend lastig om bepaalde kleuren echt te definiëren. Dat komt omdat Umbrous + Zwart en Black-Eyed Argente + Moscow kriskras door elkaar gefokt worden. Deze mutaties lijken erg op elkaar, maar geeft net een kleur nuance.

De foto's staan nu nog in mijn fotoalbum, waar weinig mensen komen.

Link:
http://www.dwerghamster.nl/fotoalbum/in ... -overzicht