Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Voynich manuscript 
zondag, 28 februari, 2016, 9:32 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Wie Martin goed kent, weet dat Martin niet alleen rationeel is, maar ook van mysterie houdt. Eén van de spreekbeurten die ik op school heb gehouden t.b.v. examens ging over Nostradamus en de voorspellingen. Vandaag moest ik aan Voynich manuscript denken, een boek dat sommigen geloven dat het stamt van buitenaards bezoek. Waarschijnlijker is dat het om een oude taal gaat dat verloren is gegaan.

Wat is Voynich manuscript? Het is een boek dat stamt uit de 14e-15e eeuw. Het bevat verschillende hoofdstukken en gaat o.a. over planten, astrologie en biologie. Het bevat kleurrijke illustraties. Maar wat de boek zo bijzonder maakt, is dat het geschreven is in een taal die wij totaal niet kunnen herkennen. De laatste onderzoeken wijzen uit dat het om een echte taal moet gaan en dat de zinnen logisch opgebouwd zijn en regels volgen. Er is zelfs een teken dat alleen aan het begin van een woord gebruikt wordt. En typisch, alle woorden bevatten minder dan 10-11 letters. En woorden die uit enkele letters bestaan, komen nauwelijks voor.

Er staan ook illustraties in wat niet van aarde lijkt af te stammen. En daarom gaan de geruchten dat de boek niet door een mens geschreven is. Maar daartegenover staan er illustraties in die simpel getekend zijn en als het niet aards zou zijn, te simpel getekend zijn. Snap je wat ik bedoel? Er komt toch geen marsmannetje van Pluto hier langs om met een veer in een boek te schrijven en te tekenen.

Bepaalde onderzoekers vermoeden dat er meerdere auteurs bezig zijn geweest. En dat het niet van één hand afstamt. Sommigen denken dat het om een gecodeerde taal gaat. En anderen dat het om een grap gaat. Maar ... in die tijd zo complex, paar honderd bladzijden schrijven en constant aan de regels houden? Dat is geen grap!

Hoop dat ze ooit achter komen wat dit precies is.

Foto behorend bij blog

Foto van Wikipedia.




Overige blogposts worden nu geladen...