Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Wintervacht project 
zaterdag, 28 februari, 2009, 7:50 pm - Russische
door Martin Braak
Afgelopen maandag heb ik twee Rusjes, een Wildkleur en een Mandarijn boven gezet. Dit omdat ik onverwachts een nieuwe generatie Mandarijnen gefokt heb en dit een Mandarijn is gefokt uit een 2,5 jaar oude Mandarijn. Ik wil terug kunnen grijpen indien mijn huidige generatie niet zou fokken, maar dat hoeft dus niet. Toen schoot me iets in gedachten, namelijk dat ik nog een wintervacht test wilde doen.

Daarvoor heb ik deze twee Rusjes gekozen. Ze zitten in een Duna kooi, inclusief een schuine kant en molentje.

Ze hebben hun nest achter de schuine kant gemaakt. Overdag is het schemerig en 's avonds is het pikke donker.

Het eerste wat ik nu merk is dat ze wilder zijn geworden, ze zijn iets schrikkeriger en lopen veel sneller weg. Dit gedrag zie je vaker bij wintervacht.

Ik ben heel benieuwd hoe en wanneer ze in wintervacht gaan.

Foto's gemaakt op28 februari:
Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Wordt vervolgd!
Iets aparts geboren uit Zwart x Wildkleur dragend voor Zwart 
donderdag, 26 februari, 2009, 8:52 pm - Russische
door Martin Braak
Ik heb een ouder man Wildkleur dragend voor Zwart gekoppeld met een jonger Zwarte vrouw. Er zitten een aantal generaties tussen hun. Tussen de jongen zit nu een aparte kleur waarvan ik eerst dacht ow ze zijn beide drager voor Vies-bruin, een Chocolade kleur.

Maar dat is het niet. Het is te donker voor Chocolade. Maar het is absoluut geen Russisch Blauw. Bouw en type lijkt erg goed te zijn, niet echt te vergelijken met Vies-bruin, een hybride kleur waarvan je vaak heel snel kunt zien dat het om een echte hybride gaat.

Wordt vervolgd.
Grrr ja hoor weer eentje ontsnapt 
maandag, 23 februari, 2009, 8:12 pm - Russische
door Martin Braak
Vanochtend zag ik ineens een Rusje voorbij schieten en jawel hoor, weer eentje ontsnapt. Het vrouwtje vloog direct achter de droger, maar ik had haar snel te pakken.

Gelukkig gebeurd het niet vaak en bij toeval is het nog altijd zo geweest dat ik in de ochtend direct constateer omdat ze door de kamer lopen.
Nieuwe camera Canon 50D 
woensdag, 18 februari, 2009, 8:47 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Afgelopen weekend heb ik een nieuwe camera gekocht. Ik heb een heel tijdje over nagedacht en besloten om toch maar door te zetten. Ik maak steeds meer foto's zonder flits en kan wel een betere camera met hogere iso waarden gebruiken. Een voordeel is dat deze nieuwe camera heel weinig geluid maakt en dat de hamsters daardoor niet gestoord worden. Ook kan hij veel beter in het donker foto's maken. Geweldig ding!

Paar demo foto's:

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog
Sorbo stofvangers 
maandag, 16 februari, 2009, 8:06 pm - Andere zaken
door Martin Braak
Sorbo stofvangers, dat zijn stofdoekjes die je kunt gebruiken om harde vloeren droog te dwijlen en je kunt ze ook als stofdoek gebruiken. Tja, waarop staat het hier?

Nauw het is erg handig! Als je een aantal hamsterkooien hebt, dan ken je het wel. Stof op de kooien, stof naast de kooien. Het gaat om zaagsel stof of hennep stof en dat is een hele fijne stof. Met een Sorbo stofvanger doekje maak je het zo schoon! Alle (zaagsel)stof blijft er aan zitten.

Ik gebruik per week 1 doek en gebruik het eerst om wat stof af te vegen, daarna de vloer te vegen en daarna ga ik naar de hamsterkamer waar op dit moment 90 kooien staan en maak een aantal stellingen schoon. Geweldig snel schoonmaken, en heel gemakkelijk zonder water!

Sorbo stofvangers zit in een geel doosje.