Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Mission Impossible II en herinneringen Cinastar 20 jaar geleden 
dinsdag, 16 juni, 2020, 7:47 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Vandaag zette ik de tv aan en op RTL7 begint net Mission Impossible II. Zonder dit te weten en aan de eerste beelden herken ik de film. En deze film herinnert me aan 20 jaar geleden.

20 jaar geleden kreeg Enschede een hele grote bioscoop genaamd Cinestar. Dit heet nu Kinepolis. Bij de opening draaide de film Mission Impossible II. En mijn broer Peter en ik zagen dat in het weekend ochtend de film ook draaide tegen een goedkoper tarief. Direct na de avond van de openingsfeest. Ow, laten we daar heen gaan! Leuk om daar te kijken! Blijkbaar waren we niet de enige gekkies in deze wereld die zo dachten. We waren met pak weg 10 mensen.

De hal stond vol met dingen herinner ik me. Ze hadden nog geen tijd gehad om alles schoon te maken en op te ruimen. Je zag dat het een gezellig feestje was. De kassa deed het niet. Paniek! En we stonden daar en wachten maar. De film tijd passeerde en het lukte om een ticket te bemachtigen. Kassa deed het!

We gingen de zaal in terwijl de film al draaide. En de actie spatte van de scherm af. Wat een geweldige film. Na ongeveer 50 minuten was het ineens einde en .... Huh?

Het bleek dat de film twee banden kende en dat men vergeten was om de band te wisselen. We hadden het begin van de film niet gezien, maar vlogen in het verhaal dat normaal na de pauze getoond zou worden. De manager kwam en bood ons gratis drinken aan. We kregen gratis een bioscoopkaartje.

Ik heb nog even gespeeld dat ik heel erg boos was. Ik kan deze prachtige film nooit meer van begin tot eind meer kijken. Jullie hebben dat van mij ontnomen! Maar wat een herinnering aan deze dag en moment zeg.

Kinepolis Enschede is een bioscoop in Enschede, met ruim 2700 stoelen in 10 zalen. Op 6 juli 2000 is de bioscoop geopend en werden de eerste voorstellingen gegeven. De toenmalige eigenaar CineStar-Kino gaf de bioscoop de naam CineStar. CineStar werd overgenomen door Wolff Bioscopen. Wolff Bioscopen werd in 2014 overgenomen door Kinepolis. Sinds 2016 is Wolff CineStar hernoemd in Kinepolis Enschede.