Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Mijn hamster stinkt al na paar dagen, wat hieraan te doen? 
zondag, 9 februari, 2020, 9:21 pm - Andere zaken
door Martin Braak
Laatst kreeg ik deze vraag. De hamster stond vlak bij de bankstel en na een paar dagen stonk het al zo erg. Wat kan je hieraan doen? De eerste vraag die ik altijd stel is wat voor bodembedekking ze gebruiken. En je raad het antwoord al: zaagsel.

Zaagsel is een bodembedekking dat weinig vocht absorbeert. En dat kan gaan stinken. Het is trouwens niet normaal dat een hamster na een paar dagen al gaat stinken. Maar in dit geval staat het pal naast de bankstel. Ze ruiken feitelijk niet de hamster. Maar de zaagsel dat vochtig is geworden.

Je hebt veel alternatieven. En één van de alternatieven wat ik absoluut niet adviseer is: Back-2-Nature. Ze hebben de NKV jarenlang gesponsord en ik heb test materiaal gekregen. Maar wat een troep zeg. Het neemt inderdaad veel vocht op. Maar de geur van de hamster wordt eveneens negatief beïnvloed. Ruik de hamster maar eens. Maar op Back-2-Nature ruikt de hamster niet fijn meer. En je merkt aan het gedrag van de hamster dat hij het ook niet zo'n fijn spul vindt. Een hamster wil zo zacht mogelijk materiaal hebben.

Foto Back-2-Nature, je kunt goed zien dat het niet stof vrij is:
Foto behorend bij blog

Wetenschap heeft dit bestudeerd. Ze hebben allemaal kooien aan elkaar gekoppeld en elk kooi kreeg een bepaald soort bodembedekking. Twee keer raden wat de hamster voor koos: het zachtste materiaal. En dat voor hun nest!

Zelf gebruik ik aubiose, een zeer zacht materiaal en neemt 12x meer vocht op als zaagsel. Maar je hebt bijvoorbeeld ook Bunny Nature BunnyBedding Absorber. En ook materiaal gebaseerd op karton. Mijn advies: kies het zachtste materiaal! Daar doe je de hamster een plezier mee.




Overige blogposts worden nu geladen...