Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Maart 2024
MaDiWoDoVrZaZo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
19 maart 2024

Laatste reacties

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 442.054
    Vandaag: 20
    Gisteren: 59
Dominant Spot, bont en merle ... Wel degelijk te selecteren, de kunst is geduld, tijd, en passie! #hamsters 
donderdag, 16 februari, 2017, 8:15 pm - Andere zaken
door Martin Braak
Na het plaatsen van foto's van de door mijn broer Peter gefokte Syrische hamsters kreeg ik veel positieve reacties op deze foto:

Foto behorend bij blog

Wat zijn vlekjes mooi! Wat is het jammer dat je hierop niet kunt selecteren... Ow, maar dat is niet waar! Eerste wel, maar je kunt er wel degelijk op selecteren. Alleen heb je veel geduld nodig. En moet je bereid zijn om jarenlang te fokken en te selecteren. Jaar in jaar uit selecteren op de mooiste gevlekte hamster. En dan krijg je steeds meer van deze exemplaren.

Realiseer dat vaak gevlekte mutaties met een klein wit vlekje beginnen en dat door selectie langzamerhand groter en mooier worden. Een goed voorbeeld is de gevlekte Campbelli dwerghamster en later de hybride variant bonte Russische dwerghamster. Beide begon de vlek als klein wit vlekje vanuit de buik die naar boven kwam. En langzamerhand kwamen er meer vlekjes. En door selectie zijn het nu grote vlekken en veel vlekken.

De Russische dwerghamster variant Merle heb ik de natuur laten gaan, maar heb wel consequent de foutieve tekeningen eruit geselecteerd. En daardoor zie je over de hele wereld deze variant! De eerste exemplaren zijn in Engeland geboren en ik heb ze vroeg kunnen krijgen met veel dank!, want ik ben na ruim 10 jaar nog altijd even enthousiast over deze mutatie. En in 2008/2009 zijn exemplaren van mij weer terug gegaan naar Engeland omdat fokkers deze mutatie kwijt waren geraakt. Nu overal waar ik ze zie, realiseer ik me dat een beetje van mij fokbeleid en mijn passie gedeeld is, familie van mijn dieren!

Foto behorend bij blog