Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
NKV ledenvergadering en clubdag 
zaterdag, 5 september, 2015, 8:03 pm - Evenementen
door Martin Braak
Vandaag was het dan zover, de jaarlijkse NKV ledenvergadering en clubdag. Eigenlijk veel te laat want statutair staat dat na afloop van een jaar binnen zes maanden de ledenvergadering gehouden moet worden. Tja, ditjes en datjes waren de reden dat het niet op tijd gehouden kon worden. Afgesproken is dat volgend jaar gewoon op tijd zal plaatsvinden!

De ledenvergadering ging op bepaalde punten hak op de tak en dat was eigenlijk erg goed en leuk. Want daardoor werd de ledenvergadering interactief. Wij hebben over de vereniging Kleurmuis gehad en het idee om een nieuwe commissie op te zetten die fokkers begeleid met het fokken van nieuw te herkennen kleurslagen. Zodat er toegezien wordt dat kleuren uniform gefokt worden en het wiel niet elke keer opnieuw uitgevonden hoeft te worden. Ook hebben we over visie en missie gesproken. Wat wil de vereniging precies en moet er wel een jaarboek gemaakt worden? Daaruit kwam naar voren dat een jaarboek wel iets is wat gewenst is. Afgesproken is dat het jaarboek 2013 en 2014 samengevoegd worden. Ook zijn de nieuwsbrieven besproken en idee is om dit nu op te sturen. Zodat je fysiek iets van de NKV ontvangt. En afgesproken is om in maart een clubshow te houden, dit op dezelfde locatie als de ledenvergadering in Hertogenbosch. Ook hebben we gesproken over de koppeling KLN lidmaatschap en het magazine. Dat is een groot probleem, dit omdat fokkers niet lid worden van NKV. Omdat het te duur wordt. Aankomende evenementen worden keuringen waarbij je lid moet zijn van NKV, ook die op Exoknaag. De aanwezige leden hebben uitgesproken voor kwalitatieve keuringen. Het moet serieus zijn. Ook de website is besproken. Van evenementen moet minimaal een verslag en uitslag online komen te staan. De website moet up-to-date blijven. En de standaarden moeten aangevuld worden. Verschillende vrijwilligers hebben zich gemeld.

Na de vergadering was het tijd voor de BBQ. En dat was smikkelen geblazen! En tijdens het eten en drinken werd over dieren gesproken en werden verschillende dieren van hand gedaan. Daarna heeft Roxanne een presentatie over de Merle mutatie die bij de muis voorkomt gegeven. Een bijzondere mutatie dat lastig in genetica uit te drukken is. Het is eigenlijk een mislukte Roan en elke keer zijn de patronen anders. En pas wanneer de jonge muizen verharen dan wordt de tekening zichtbaar. Erg bijzonder en leerzaam!

De tijd vloog om en om 16:00 ging iedereen naar huis. Een zeer gezellige en leuke dag!

Foto behorend bij blog




Overige blogposts worden nu geladen...