Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Maart 2024
MaDiWoDoVrZaZo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
19 maart 2024

Laatste reacties

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 442.059
    Vandaag: 25
    Gisteren: 59
Johannesbrood  
woensdag, 6 augustus, 2014, 8:06 am - Andere zaken
door Martin Braak
Johannesbrood en Johannesbroodpitmeel (e410) wordt in voeding veel gebruikt. Het wordt in babyvoeding ook gebruikt als verdikkingsmiddel. In hamstervoer zit Johannesbrood en veel mensen denken dat alleen die bruine brokjes Johannesvoer betreft. Dat is niet het geval. In bijvoorbeeld Harry Hamstervoer van Supreme zijn de rode harde brokjes van Johannesbrood gemaakt!

Johannesbrood:
Foto behorend bij blog

Johannesbrood is voor gezonde hamsters gezond. Het bevat wel heel veel koolhydraten, 56 gram per 100 gram Johannesbrood, waarvan 34 gram suikers.

Harry Hamstervoer wordt wel eens geadviseerd wanneer een hamster diabetes heeft. In dit voer zit veel van deze rode brokjes en bij het geven van dit voer heb je geen invloed in welke volgorde de hamster het eet. Er zit ook mais in bijvoorbeeld. Science Selective Hamster van Supreme is een veel betere optie. Dit zijn brokken die qua samenstelling constant zijn. Waardoor de hamster op elk moment bij het eten een gelijke verhouding eet.

Van andere voedingen wordt wel eens geschreven dat ze toegevoegde suikers hebben en van bijvoorbeeld Vitakraft het tegenover gestelde "zonder suikers". Hiermee bedoelt de fabrikant "zonder zelf synthetische suiker toe te voegen". Want in elk hamstervoer zit suikers. De meeste fabrikanten voegen geen suiker toe om de smaak te verbeteren. Dat wordt wel eens gedacht namelijk. Suikers worden als bindmiddel gebruikt t.b.v. de brokken. Er wordt melasse gebruikt t.b.v. het plakken. Melasse (of molasse) is een stroopachtig bijproduct van de productie van suiker uit suikerriet of suikerbieten. Hamstervoeding Harry Hamster als Selective van Supreme bevatten geen toegevoegde suikers. Ook niet in de vorm van stroop, melasse, etc.

Harry Hamstervoer:
Foto behorend bij blog