Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Slechte verpakking en onjuistheden 
zaterdag, 30 juli, 2011, 1:24 pm - Russische
door Martin Braak
Bij het rondkijken in een dierenwinkel zag ik heel wat slechte verpakkingen en onjuistheden. Twee hiervan wil ik eens demostreren. Het eerste een prachtig molentje voor een Roborovski dwerghamster of een Russische dwerghamster.

Foto behorend bij blog

Op de verpakking staat een wit roodoog muis afgebeeld. Ik vraag me af hoeveel mensen een witte muis met rode ogen leuk vinden. Ze worden nauwelijks verkocht anders dan voedermuizen. Ook vraag ik me af of een muis wel met zo'n staart in deze molen kan lopen. Persoonlijk denk ik dat de meeste mensen dit molentje aanschaffen, het voor een dwerghamster aanschaffen.

En deze dan:
Foto behorend bij blog

Een molentje ter grootte van 14 cm met vermelding op het verpakking dat het eveneens geschikt is voor een Syrische hamster. Dan moet je een volwassen Syrische hamster eerst dubbelvouwen of knikken voordat hij erin kan. Dit molentje is totaal ongeschikt voor een Syrische hamster. Vreemd is, dat op de achterkant een groter molen afgebeeld wordt met een fot van een Syrische hamster met de tekst "also available".