Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Glijdend het jaar uit 
donderdag, 30 december, 2010, 9:56 pm - Persoonlijk
door Martin Braak
Het weer is dit jaar weer zeer bijzonder. Zo liep ik zojuist van mijn ouders naar mijn huis en het motregend een beetje. Op de grond en op het sneeuw ligt een dun laag ijs. Zo glad heb ik het nooit meegemaakt! Ik liep op een gegeven moment op een stuk schoon stoep met ijs en ik kon niet vooruit. Stilstaand gleed ik op zij naar de weg.

December 2010 is de koudste sinds jaren, ja kouder dan vorig jaar. En ook in deze maand ligt er meer dagen sneeuw dan vorig jaar. De berg sneeuw achter mij huis was in 2009/2010 hoger, maar het scheelt niet veel. Vanochtend was het mistig, zoals eerder deze maand, en dat maakt van de omgeving een sprookje.

Foto behorend bij blog

Foto behorend bij blog

Van mij mag de winter over zijn. Elk jaar heb ik wel weer iets met mijn auto en ik dacht dat dit jaar een keer zonder kleerscheuren eraf zou komen. Maar op mijn laatste werkdag was ik betrokken bij een ernstig kettingbotsing waarvan ik in de voorste auto zat. De gedachten en op het moment dat ik gierende banden horen, heeft mij enigzins gered. Ik heb op de rem getrapt en mijn handen aan de stuur gehouden. Een busje knalde op de auto achter mij die total loss was. En dan pas ervaar je hoe het is om stil op de snelweg te staan, een persoon zwaar gewond is, maar de auto's om je heen alweer op weg zijn naar hun eind bestemming. Gelukkig is alles goed gekomen, op mijn achterbumber na. Want de kleur rood is niet de kleur rood zoals het was en moet zijn. Met mij niets aan de hand, de persoon achter mij is opgeknapt.

We zullen deze extremen vaker zien denk ik. De zon is volgens sommige geleerden dood. Minder zonactiviteiten leidt tot kouder aarde. We zitten in een klein ijstijd. Of hebben de andere geleerden bij het juiste einde. Door opwarming van de aarde worden de extremen groter en worden de regenbuien heftiger, maar ook het winterweer.

Foto behorend bij blog

Nieuws einde van deze avond:
Een deel van de snelweg A35 tussen Enschede en Almelo is in de nacht van donderdag op vrijdag afgesloten op last van Rijkswaterstaat. Het is zo glad, dat de strooiwagens in de problemen komen.






Overige blogposts worden nu geladen...