Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Eet een hamster eerst het lekkerste op? 
maandag, 23 november, 2009, 8:18 pm - Andere zaken
door Martin Braak
Laatst had ik een leuke discussie, namelijk eet een hamster eerst het lekkerste op, en daarna wat hij minder lekker vindt?

Veel mensen zullen zeggen ja, dat doen dieren, als je ze iets heel lekkers voor zet, zullen ze dat alleen eten en pas daarna de rest. Maar klopt dit?

Een hamster is een hamster omdat hij dwangmatig hamstert. Dwangmatig omdat hij niet snel stopt. Het is niet zo dat hij eeuwig door gaat met hamsteren (ziet me al voor me, een hele maisveld weggehamstert), maar een hamster hamstert meer dan hij zelf 123 op kan, hij hamstert ook voor de slechte tijden, hij moet ook in de toekomst voldoende hebben.

En daar zit de kruk. Als een hamster eerst het lekkere op zou eten, dan zou hij niet gebalanceerd eten. En dat kan leiden tot problemen. In het wild zorgen ze zelf voor dat ze gebalanceerd eten en niet eenzijdig eten.

En dat zie je naar mijn mening bij onze huisdieren terug. Geef ze een kilo voer, ze zullen het geleidelijk opeten en niet te kieskeurig zijn.

Nu nog een test, zodanig dat het voer geteld wordt / afgewogen wordt. Ik zit zelf aan een hele grote kooi te denken waar de hamster meerdere voerbakken met eenzijdig eten heeft staan. Kijken of hij eenzijdig eet of dat van alle voerbakjes wat van gegeven wordt. En dan is het heel interessant om te kijken welke verhoudingen de hamster eet en of het per individuele hamster afhankelijk is.




Overige blogposts worden nu geladen...