Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Lichte buikkleur 
zondag, 16 augustus, 2009, 6:44 pm - Dwerghamsters
door Martin Braak
Vandaag ben ik naar Standdaarbuiten te, volgens mij Zeeland?, gereden. Heen was een lange rit, voornamelijk omdat een deel van de snelweg afgezet was en dat ik 3 kwartier in een file stond. Terug reis ging ingeval beter. Ik ben namelijk vandaag naar Alice de gerbilfokster geweest waar ik Melissa ontmoet heb. We hebben hamsters geruild en zo heb ik weer nieuwe Engelse Russen. Hopen dat dit keer beter gaat. Ik had er maar om vier gevraagd... Krijg ik er 12!

Onderweg heb ik een stuk over Orca's geluisterd. Best interessant. Je hebt familie's die andere geluiden maken. Stammen ze van elkaar af, dan zijn de roep geluiden deels gelijk, maar een stukje is anders. De familie's ontmoeten elkaar ook en zijn dan vriendelijk tegen elkaar. Wanneer er veel vis is, zwemmen ze met elkaar en ze gaan uit elkaar wanneer er te weinig vis is.

En toen kwam het. Waarom heeft een Orca een witte buik en van boven donker van kleur? Ooit over nagedacht? Ik niet. Maar het antwoord is heel simpel en heel logisch: van boven is de zee donker en dan zie je de Orca niet zwemmen. Als je vanaf de zeebodem naar boven kijkt, lijkt alles heel licht en daarom een lichte buikkleur. Of wel schuttingskleuren. De Orca valt niet op.

He! Zou dat ook voor de dwerghamsters gelden? Waarom hebben de dwerghamsters een lichte kleur? Misschien is het zo dat ze een voorouder hebben die in bomen klimmen. En als je vanaf de grond naar boven kijkt, zie je een lichte kleur minder snel dan een donker kleur.




Overige blogposts worden nu geladen...