Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Zal Mandarijn ooit taboe worden? 
zaterdag, 6 december, 2008, 4:18 pm - Russische
door Martin Braak
Steeds meer fokkers erkennen de drinkproblemen bij de Mandarijnen en Mandarijn gerelateerde kleuren. Afgelopen twee jaar lijkt het ook steeds heftiger te worden, zelfs zodanig dat ik elke kleine fokker sterk afraad om met de kleur te fokken. Kijk het is iets anders dat je een fokker met veel ervaring bent. Dan weet je hoe je moet fokken en weet je ook welke acties je moet nemen indien het niet goed zit. Je erkent de problemen eerder en staat stil bij de problemen. Maar kleine (hobby)fokkers willen een nestjes fokken die gewoon gezond zijn en geen problemen hebben.

Het fokkerswereldje wordt harder en het lijkt erop dat sommige kleurslagen taboe worden. Roan bij de Syrische hamster is een voorbeeld hiervan. Zal Mandarijn ooit een keer onder deze kleurslagen vallen?

Ik fok zelf nog heel af en toe met een lijn die nauwelijks problemen kent. Kijken hoe het gaat. Ik heb er 3 gehouden en geen problemen. Nu daarmee weer een generatie fokken.

Het blijft een prachtige kleurslag.

Foto behorend bij blog

En helemaal 'taboe' een Mandarijn Beige.

Foto behorend bij blog

Een Mandarijn beige is heel licht geel van kleur en kent nauwelijks ticking. Maar kijk eens naar de kop, duidelijk hybride. Daarnaast kunnen ze een draaikop hebben.