Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Bah, weer een Rus man die afgebeten is 
donderdag, 28 februari, 2008, 10:02 pm - Russische
door Martin Braak
Vanochtend bij mijn controle van mijn diertjes kwam ik weer tot de ontdekking dat een mannetje door zijn vrouwtje afgebeten was. Verdomme, 2e op korte termijn.

Russen kunnen heel goed samen leven en vormen vaak een goed koppeltje. Ook al heeft het vrouwtje jongen, het mannetje zal ze niets doen. Integendeel hij helpt zelfs bij het verzorgen af en toe mee. Maar heel soms bijt het vrouwtje het mannetje af. Waarom? Geen flauw idee, misschien omdat het mannetje paringsdrift heeft en het vrouwtje geen zin heeft? Of dat het vrouwtje te dominant is?

Vandaag dus weer. Het eerste wat ik doe, is natuurlijk het mannetje bij het vrouwtje weghalen. Daarna kijk ik altijd naar de anus en de plasser. Wanneer dit onder het bloed zit, dan is dit ZEER gevaarlijk. Wanneer dit namelijk stolt, dan kan hij niet poepen en/of plassen.

Afgebeten mannen blijf ik de eerste paar dagen goed in de gaten houden of hij wel goed kan poepen en plassen. Want als dit goed gaat, dan worden ze meestal helemaal beter. Zo niet, dan is het proberen om het goed schoon te houden en de opening vrij te maken. Helaas wil dit niet altijd lukken.