Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
De verandering van schermen: van grote resolutie naar klein 
dinsdag, 5 januari, 2016, 9:29 pm - Persoonlijk
Als mijn tijd gevoel goed is, was het 2004 dat ik een fullhd monitor van Dell kocht. Het was super wennen omdat het scherm zo groot was en het nog niet zo ingeburgerd was. Lees: zowel windows als software hielden hier nog geen rekening mee. Ik heb een keer geblogd dat ik doelbewust koos voor een groot scherm en dat ik mijn website ombouwde naar een scherm dat mooi uit op een groot scherm. Maar ook mooi is op een laptop met een wat lagere resolutie. Maar in die tijd waren nog veel schermen in de omloop met een resolutie van 1024 of zelfs kleiner. Ik voorspelde dat de schermen alleen maar groter en groter zou worden evenals de resolutie.

Innovatie heeft geleid tot een verandering. De meeste bezoekers van mijn site gebruiken of een mobiel of een tablet. Maar slechts 26% van de bezoekers gebruikt een computer waarop Windows staat. Rest van de bezoekers hebben Android of een Apple device. Grote van het scherm is gemiddeld 640 pixels breed. En dat is kleiner dan vroeger!

Google mailde vorig jaar dat zij hun strategie gingen wijzigen en dat mobiel onvriendelijke websites minder hoog in hun zoekresultaten zouden komen. Logisch gezien de trend. Maar toch verwacht ik dat de resolutie hoger gaat worden. Maar resolutie staat nog niet gelijk aan leesbaarheid op een klein device. Of wel wordt het tijd dat Dwerghamster.nl een mobiel variant gaat krijgen?

Die vraag stelde ik mij vorige week. Maar een kleiner scherm en rekening houden met een kleiner resolutie kan ik niet de prachtige foto's zo mooi laten zien. En wordt de website gebruikt voor het vergaren van algemene informatie over de hamster. Aanpassen leidt tot sneller en simpeler bezoeken. De bezoeker moet zijn of haar mobiel uitdoen en een tablet pakken. Want daarop ziet mijn website er prachtig uit en goed hanteerbaar!

Of toch een mobiele variant? Ik moet hier nog eens goed over nadenken!

Foto behorend bij blog
Foto uit 2004 van mijn eerste Mandarijn, zo zagen de foto's toen uit!

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.






Speciaal invoegen: