Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
De aalstreep van een Rus 
donderdag, 1 juli, 2010, 9:13 pm - Russische
Foto behorend bij blog

Wat ik zo mooi vind van de aalstreep van de Russische dwerghamster is dat hij op de kop mooi dik is, maar ook dat hij in de nek dikker wordt. In de Standaard van de KLN is dit niet zo beschreven. Een jaartje geleden op een lekenkeuring werd zelfs dit bekritiseerd. Man o man, als ik een Rus zie met zo'n dikke verbreding in de nek, denk ik wow daar heb je weer eentje die zo is zoals het moet zijn. Want zo ziet dat in de natuur eruit en waarom moeten wij dit recht selecteren dat wij het kwijt zijn. De onderscheid tussen de Campbelli dwerghamster en de Russische dwerghamster wordt met de jaar minder groot, de soorten groeien naar elkaar toe en 1 van de grote verschillen is de aalstreep. Bij de Campbelli dwerghamster hoort dit dun te zijn, maar een ander verschil is ook dat in de nek niet dikker wordt. Op de kop wordt hij wel iets dikker, maar niet zo extreem als bij de Russische dwerghamster.
Juliet van Ree 
zaterdag, 3 juli, 2010, 8:11 am
Ja de standaard is fout op dat punt.. Want die verdikking in de nek hoort echt zo te zijn...Ik vind het ook altijd mooi bij mijn russen en het is ook een hybride herkenningspunt.. Russen met een smalle streep hebben toch vaak hybride bloed...Niet dat ik dat erg vind direct, maar ik vind dat we wel richting het orginele type aalstreep moeten, ipv richting de bellie aalstreep.
Andrea 
zaterdag, 4 september, 2010, 11:18 pm / http://www.dsungare.de
Yes, that is a very good point. Especially in Sapphires the eel back seems to be very thin these days. It looks much more pretty when they are thicker.

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.






Speciaal invoegen: