Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Merle, een uitzondering op de hoofdregel 
zondag, 7 februari, 2010, 7:30 pm - Russische
Met betrekking tot mutaties zijn wij heel geneigd om in hokjes te denken en de mutaties eigenschappen te geven die er altijd zijn. Maar de werkelijkheid en praktijk laten andere dingen zijn. Foutje van de natuur, eigenwijsheid of de wet van de grote getallen. Zo nu ook een nestje van 7 rusjes, een combinatie Russisch Blauw x Merle (niet drager zwart), 7 merles. 6 met een volledige aalstreep, maar eentje... niet! Merles hebben altijd een bijna volledige aalstreep, we kunnen altijd nu weglaten. Wet van Murphy?

Foto behorend bij blog

Ja laatst kreeg ik een mailtje. Een combinatie bont x normaal en van de zeven jongen geen enkel bont. Dat kan ja niet? We denken veel te veel in gemiddelen. Realiseer je dat dit echt gebeurd is?:

In een vliegtuig ontmoette een echtpaar een ander echtpaar. Ze hadden beide een zelfde voornaam en ook dezelfde achternaam. Ook waren de vrouwen op eenzelfde dag en jaar geboren, ook de twee mannen waren op dezelfde dag geboren. En ze zaten in eenzelfde vliegtuig en gingen op vakantie naar hetzelfde land en hadden geboekt in eenzelfde hotel. En dan denk je, dit kan toch niet? Maar het kan! 6 miljard mensen, zo iets gebeurd.


Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.






Speciaal invoegen: