Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Mandarijn met drink probleem, Leptine? 
zondag, 18 oktober, 2009, 12:57 pm - Russische
Eerst een linkje: http://nl.wikipedia.org/wiki/Leptine

Dan een tekst uit een mail van Juliet:
Ik was wat aan het surfen en kwam tegen dat er een hormoon is dat een rol speelt in diabetes... Leptin in het engels. Geen idee wat het in het nederlands is.

Leptin zorgt ervoor dat er minder gegeten word waneer de vet reserves voldoende zijn. Ook speelt het een rol in de aanmaak van insuline. In dat onderzoek stond ook vermeld dat russen die de donkere maanden tegemoet gaan meer leptin aanmaken. Wat weer een invloed heeft op de insuline aanmaak...

En nu gaat Juliet hieronder reageren hoe zij hierover denkt. Dit ter vastlegging :)

Maar waarom? Nauw mijn Mandarijn van mijn wintervachtproject is meer gaan drinken. Niet ernstig, maar wat je dus vaak bij de Mandarijnen ziet. Het is dan net geen diabetes, maar je ziet wel dat er meer gedronken wordt en grote urine plekken. En wat gebeurd er nu? Hij is minder gaan drinken! De dagen worden korter en ik verwacht ook weer dat ze in wintervacht gaan.

Wordt vervolgd...

Juliet van Ree 
zondag, 18 oktober, 2009, 1:09 pm
"En nu gaat Juliet hieronder reageren hoe zij hierover denkt. Dit ter vastlegging :)"

Lol...grapjas..

De donkere dagen in en minder gaan drinken..Klinkt alsof de theorie klopt.. Wat in feite een positief iets zou zijn want daarmee gaan we richting het vormen van een idee over hoe deze soort diabetes werkt. En als we dat weten, dan zijn we een stap dichter bij de oplossing ervan.

En ook al komen we niet direct tot een oplossing ervan, het is al een enorme vooruitgang als we hamsterliefhebbers met een Mandarijn die diabetes heeft kunnen adviseren om het diertje donker te zetten om het leed te verminderen.

Toch moeten we nog niet te vroeg juichen, we moeten nog veel meer onderzoek doen naar dit fenomeen. Misschien is dit een juist moment om eens een topic te gaan plaatsen op het hamsterforum om mensen op te roepen mee te doen aan een wat groter onderzoek. We gaan immers de winter in, dus misschien dat meer mensen hun hamster op een schaduwrijk plekje zouden willen parkeren.

In ieder geval, Martin thanx voor het uittesten van de theorie!!

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.






Speciaal invoegen: